Házi szilvás rum
Hozzávalók
kb. 3 literes befőttesüveg:
csavaros tető
Szilvás rumhoz:
700 ml rum (legalább 54% -os)
300 g barna cukor
2 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 kg szilva
Elkészítés
Előkészítés:
Mossuk meg, magozzuk ki és negyedeljük fel a szilvát. Az üveget alaposan mossuk ki és öblítsük ki forró vízzel, majd jól csepegtessük le.
Elkészítés:
Tegyük a rumot, a cukrot és a vaníliás cukrot az üvegbe és jól keverjük össze, hogy a cukor feloldódjon. Adjuk a negyedelt szilvát is az edénybe. A gyümölcsök tetejét kenjük be rummal, majd szükség esetén egy megfelelő tányérral fedjük le. Zárjuk le szorosan az üveget, és hagyjuk legalább 4 hétig hűvös, sötét helyen állni. Időnként óvatosan keverjük meg egy fém- vagy műanyag kanállal.
Tippek:
A szilvának érettnek kell lennie, de keménynek és nem nyomottnak, zúzottnak.
A szilvás rum különösen finom a Dr. Oetker langyos vaníliapudinghoz.
A rumnak mindenképpen 54 %-os alkoholtartalmúnak kell lennie.
A szilvás rum különösen finom a Dr. Oetker langyos vaníliapudinghoz.
A rumnak mindenképpen 54 %-os alkoholtartalmúnak kell lennie.
Kedvencnek jelölöm
Házi szilvás rum
Hozzávalók
kb. 20 adag elkészítéséhez
kb. 3 literes befőttesüveg:
csavaros tető
Szilvás rumhoz:
700 ml rum (legalább 54% -os)
300 g barna cukor
1 kg szilva
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Mossuk meg, magozzuk ki és negyedeljük fel a szilvát. Az üveget alaposan mossuk ki és öblítsük ki forró vízzel, majd jól csepegtessük le.
Elkészítés:
Tegyük a rumot, a cukrot és a vaníliás cukrot az üvegbe és jól keverjük össze, hogy a cukor feloldódjon. Adjuk a negyedelt szilvát is az edénybe. A gyümölcsök tetejét kenjük be rummal, majd szükség esetén egy megfelelő tányérral fedjük le. Zárjuk le szorosan az üveget, és hagyjuk legalább 4 hétig hűvös, sötét helyen állni. Időnként óvatosan keverjük meg egy fém- vagy műanyag kanállal.
Tippek:
A szilvának érettnek kell lennie, de keménynek és nem nyomottnak, zúzottnak.
A szilvás rum különösen finom a Dr. Oetker langyos vaníliapudinghoz.
A rumnak mindenképpen 54 %-os alkoholtartalmúnak kell lennie.
A szilvás rum különösen finom a Dr. Oetker langyos vaníliapudinghoz.
A rumnak mindenképpen 54 %-os alkoholtartalmúnak kell lennie.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?