Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Holland szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
6 dkg zsír vagy sütőmargarin
16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál olvasztott méz
kb. 1 dl tejföl

Krém:

6 dl tej
6-7 púpos evőkanál liszt
1 púpos evőkanál kristálycukor
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
baracklekvár

Máz:

18 dkg Rama
18 dkg porcukor
1 cs. főzés nélküli puncs pudingpor
2 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrjuk, és négy lapot sütünk.
Krém: 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg Ramát kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs. vaníliás cukrot teszünk. Töltés menete: Mézeslap- kakaós krém- mézeslap-baracklekvár- mézeslap-fehér krém-mézeslap- máz .Máz: a vajat vagy sütőmargarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk.
Másnap szeleteljük.
Holland szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!