Holland szelet
Hozzávalók
Tészta:
50 dkg liszt
6 dkg zsír vagy sütőmargarin
16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál olvasztott méz
kb. 1 dl tejföl
Krém:
6 dl tej
6-7 púpos evőkanál liszt
1 púpos evőkanál kristálycukor
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
baracklekvár
Máz:
18 dkg Rama
18 dkg porcukor
1 cs. főzés nélküli puncs pudingpor
2 evőkanál tej
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához valókat összegyúrjuk, és négy lapot sütünk.
Krém: 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg Ramát kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs. vaníliás cukrot teszünk. Töltés menete: Mézeslap- kakaós krém- mézeslap-baracklekvár- mézeslap-fehér krém-mézeslap- máz .Máz: a vajat vagy sütőmargarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk.
Másnap szeleteljük.
Krém: 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg Ramát kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs. vaníliás cukrot teszünk. Töltés menete: Mézeslap- kakaós krém- mézeslap-baracklekvár- mézeslap-fehér krém-mézeslap- máz .Máz: a vajat vagy sütőmargarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk.
Másnap szeleteljük.
Kedvencnek jelölöm
Holland szelet
Hozzávalók
Tészta:
50 dkg liszt
6 dkg zsír vagy sütőmargarin
16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál olvasztott méz
kb. 1 dl tejföl
Krém:
6 dl tej
6-7 púpos evőkanál liszt
1 púpos evőkanál kristálycukor
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
2 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
baracklekvár
Máz:
18 dkg Rama
18 dkg porcukor
1 cs. főzés nélküli puncs pudingpor
2 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához valókat összegyúrjuk, és négy lapot sütünk.
Krém: 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg Ramát kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs. vaníliás cukrot teszünk. Töltés menete: Mézeslap- kakaós krém- mézeslap-baracklekvár- mézeslap-fehér krém-mézeslap- máz .Máz: a vajat vagy sütőmargarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk.
Másnap szeleteljük.
Krém: 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg Ramát kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs. vaníliás cukrot teszünk. Töltés menete: Mézeslap- kakaós krém- mézeslap-baracklekvár- mézeslap-fehér krém-mézeslap- máz .Máz: a vajat vagy sütőmargarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk.
Másnap szeleteljük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?