Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hópelyhes csokigolyók

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30-40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30-40 darab Hópelyhes csokigolyók elkészítéséhez

Tésztához:

1 doboz Dr. Oetker Brownies alappor
3 darab tojás (közepes méretű)
100 g Rama (lágy)
50 ml víz

Ezenkívül:

2 evőkanál baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

A Hópelyhes csokigolyók elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A Hópelyhes csokigolyók hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A Dr. Oetker Brownies alappor dobozában található papírformát az útmutató alapján összehajtjuk, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a margarint és a vizet, majd egy kézi habverő segítségével simára keverjük. A Hópelyhes csokigolyók alaptésztáját az előkészített papírformába öntjük, tetejét elsimítjuk. Végül a papírformát az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és egy keverőedényben kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a baracklekvárt, és alaposan összekeverjük. A masszából egyforma golyókat formázunk, majd a golyókat kakaós tortadarába forgatjuk.

A fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. ½ cm vastagra, majd hópehely alakú sütemény- vagy dekorformázóval kiszaggatjuk. A fondant hópelyheket a Hópelyhes csokigolyók tetejére helyezzük.

Tipp:

A maradék fondanttal ünnepi díszeket készíthetünk nemcsak az Hópelyhes csokigolyók tetejére, de további süteményekhez is.
Hópelyhes csokigolyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-12-14
1 Kedvelés

Készíts kreatív karácsonyi sütiket! 2. rész

Cikkünk korábbi részében megmutattuk, hogyan készíthetsz könnyedén kis habcsók fákat vagy sütés nélküli rénszarvas sajttortát. Most pedig egy különleges sütinyalóka és vegán keksz ötletet mutatunk! Kápráztasd el vele a családot és a barátaidat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-14
2 Kedvelés

Bejgli, stollen, guba – így lesznek tökéletesek a karácsonyi sütik

Nincs karácsony sütemény(ek) nélkül, legtöbben ilyenkor az otthoni sütés mellett teszik le a voksukat. Nem csoda, a kinti hideg idő ellensúlyozására jó érzés bekapcsolni a sütőt, a lakásban szálló csodás illatok pedig igazán ünnepivé teszik a készülődést.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-10
1 Kedvelés

Adventi sütemények kelt tésztából

Ahogy elérkezik advent első vasárnapja, már kapjuk is elő a klasszikus ünnepi fűszereket: a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a kardamomot, a szerecsendióvirágot vagy a kedvenc mézessütemény-fűszerkeverékünket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!