Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsos bukta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
1 dl tej
pici cukor
1 tojássárga
csipetnyi só

Töltelék:

Megmaradt főtt hús kb. 20 dkg
2 főtt tojás
mustár
paradicsompaszta vagy ketchup
bors
fél hagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szárított élesztőt cukros tejbe feloldjuk, majd a tészta hozzávalóival tésztát dagasztunk. Fél órát pihentetjük. Nem kell duplájára keleszteni.
A főtt húst a tojásokkal és a hagymával összeturmixoljuk. Sózzuk, borsózzuk. Belekavarjuk a mustárt és a paradicsompasztát.
A tésztát kiserítjük (kinyújtjuk), kockákra vágjuk és ezzel a hústöltelékkel megtöltjük. A buktákat felvert tojásfehérjével megkenjük és forró lében megsütjük.

Alternatív elkészítés

Én a húslevesből megmaradt főtt húst használtam fel. A leírtakon kívül akármivel ízlés szerint még lehet ízesíteni.
Húsos bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!