Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsos bukta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
1 dl tej
pici cukor
1 tojássárga
csipetnyi só

Töltelék:

Megmaradt főtt hús kb. 20 dkg
2 főtt tojás
mustár
paradicsompaszta vagy ketchup
bors
fél hagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szárított élesztőt cukros tejbe feloldjuk, majd a tészta hozzávalóival tésztát dagasztunk. Fél órát pihentetjük. Nem kell duplájára keleszteni.
A főtt húst a tojásokkal és a hagymával összeturmixoljuk. Sózzuk, borsózzuk. Belekavarjuk a mustárt és a paradicsompasztát.
A tésztát kiserítjük (kinyújtjuk), kockákra vágjuk és ezzel a hústöltelékkel megtöltjük. A buktákat felvert tojásfehérjével megkenjük és forró lében megsütjük.

Alternatív elkészítés

Én a húslevesből megmaradt főtt húst használtam fel. A leírtakon kívül akármivel ízlés szerint még lehet ízesíteni.
Húsos bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!