Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos tekeredő

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Túrós tésztához:

300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csapott teáskanál cukor
1 teáskanál só
125 g sovány túró
100 ml víz
100 ml olaj

Töltelékhez:

1 kisebb póréhagyma (kb. 200 g)
1 pohár/140 g tejföl (20%-os zsírtartalmú)
200 g Gouda sajt (szeletelve)
200 g füstölt sonka (pl. Serrano, szeletelve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A póréhagymát vékony karikára vágjuk. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. (Ne dagasszuk sokáig, mert a massza ragadni fog.) A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd egy 45x30 cm-es lappá nyújtjuk.
A tésztát a tejföllel megkenjük, majd egyenletesen megszórjuk a sajttal, sonkával és a póréhagymával. A tésztalapot mindkét végétől (hosszabbik oldalon, a tészta közepéig) feltekerjük. A hengert kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Ha megsült, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A sütemény melegen a legfinomabb.

Tipp:

Póréhagyma helyett cukkinivel (200 g) is elkészíthetjük a süteményt.
A Sajtos tekeredő tojásmentesen elkészíthető, sós-sajtos jellegű sütemény uzsonnára, vagy vendégvárónak.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!