Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti bárány

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti bárány

6 dkg margarin
6 dkg cukor
1 csipet só
2 db tojás
6 dkg mogyoró, mandula, vagy dió
6 dkg liszt
6 dkg keményítő
1 ek. rum vagy rumaroma, vagy mandula aroma
porcukor a díszítéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mogyorót, diót vagy mandulát megpucoljuk, ledaráljuk.

Elkészítés

A szobahőmérsékletű margarint, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és a 2 db tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, keményítőt és a darált diót, mogyorót vagy mandulát, majd a rum vagy mandulaaromát.
A kivajazott, lisztezett formába kanalazzuk a tésztát.
160 fokon légkeveréses sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróbát alkalmazzunk.
Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni, majd a formát levesszük róla, és porcukorral szórjuk meg. Nyakába színes szalagot kötünk.
Húsvéti bárány

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!