Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti kekszek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30-40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30-40 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin

Mázhoz:

45 ml tej

Díszítéshez:

Dr. Oetker Húsvéti Dekor cukor mix
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát tegyük hűtőszekrénybe kb. 30 percre. A sütőt melegítsük elő.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 3-5 mm vastagságúra, és szúrjunk ki húsvéti motívumokat. Helyezzük a kiszúrt formákat egy előkészített tepsire, tetejét kenjük meg tejjel, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe sajt sütője tulajdonságait!

A tepsit vegyük ki a sütőből, majd a sütőpapírral együtt húzzuk a süteményeket egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kis tálban, kis lángon vízgőz felett. Mártsuk a húsvéti kekszeket enyhén a felolvasztott bevonóba, majd helyezzük egy sütőpapírra. Díszítsük a húsvéti kekszeket húsvéti dekor cukor mix-el, és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Húsvéti kekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!