
Sonkás-tojásos kanapék



Hozzávalók
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy tálban villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, ráöntjük a tojást, és falapáttal aprítva-kevergetve rántottát sütünk belőle.
Tészta:
A leveles tésztát 8 db egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk, majd mindegyik oldalát kb. fél cm-nyit felhajtjuk, hogy kis peremük legyen. Villával megszurkáljuk, az előkészített tepsire helyezzük, majd a sütő középső részébe toljuk és világos aranybarnára sütjük. Amikor elkészült, mindegyik kanapéra teszünk 1-1 szelet sonkát, elosztjuk rajtuk a rántottát és a reszelt sajtot. Visszatoljuk a sütőbe további kb. 2 percre, amíg a sajt megolvad.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sonkás-tojásos kanapékat melegen, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:


Sonkás-tojásos kanapék
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy tálban villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, ráöntjük a tojást, és falapáttal aprítva-kevergetve rántottát sütünk belőle.
Tészta:
A leveles tésztát 8 db egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk, majd mindegyik oldalát kb. fél cm-nyit felhajtjuk, hogy kis peremük legyen. Villával megszurkáljuk, az előkészített tepsire helyezzük, majd a sütő középső részébe toljuk és világos aranybarnára sütjük. Amikor elkészült, mindegyik kanapéra teszünk 1-1 szelet sonkát, elosztjuk rajtuk a rántottát és a reszelt sajtot. Visszatoljuk a sütőbe további kb. 2 percre, amíg a sajt megolvad.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sonkás-tojásos kanapékat melegen, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?