
Sonkás-tojásos kanapék



Hozzávalók
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy tálban villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, ráöntjük a tojást, és falapáttal aprítva-kevergetve rántottát sütünk belőle.
Tészta:
A leveles tésztát 8 db egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk, majd mindegyik oldalát kb. fél cm-nyit felhajtjuk, hogy kis peremük legyen. Villával megszurkáljuk, az előkészített tepsire helyezzük, majd a sütő középső részébe toljuk és világos aranybarnára sütjük. Amikor elkészült, mindegyik kanapéra teszünk 1-1 szelet sonkát, elosztjuk rajtuk a rántottát és a reszelt sajtot. Visszatoljuk a sütőbe további kb. 2 percre, amíg a sajt megolvad.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sonkás-tojásos kanapékat melegen, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:


Sonkás-tojásos kanapék
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy tálban villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, ráöntjük a tojást, és falapáttal aprítva-kevergetve rántottát sütünk belőle.
Tészta:
A leveles tésztát 8 db egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk, majd mindegyik oldalát kb. fél cm-nyit felhajtjuk, hogy kis peremük legyen. Villával megszurkáljuk, az előkészített tepsire helyezzük, majd a sütő középső részébe toljuk és világos aranybarnára sütjük. Amikor elkészült, mindegyik kanapéra teszünk 1-1 szelet sonkát, elosztjuk rajtuk a rántottát és a reszelt sajtot. Visszatoljuk a sütőbe további kb. 2 percre, amíg a sajt megolvad.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sonkás-tojásos kanapékat melegen, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?