Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-tojásos kanapék

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Feltéthez:

6 darab tojás (M-es)
őrölt fekete bors
1 evőkanál olaj
8 szelet (kb. 90 g) fekete-erdei sonka
50 g cheddar sajt

Díszítéshez:

bazsalikomlevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük vele, majd a sütőt előmelegítjük. A cheddar sajtot lereszeljük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Feltét:
A tojásokat egy tálban villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, ráöntjük a tojást, és falapáttal aprítva-kevergetve rántottát sütünk belőle.

Tészta:
A leveles tésztát 8 db egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk, majd mindegyik oldalát kb. fél cm-nyit felhajtjuk, hogy kis peremük legyen. Villával megszurkáljuk, az előkészített tepsire helyezzük, majd a sütő középső részébe toljuk és világos aranybarnára sütjük. Amikor elkészült, mindegyik kanapéra teszünk 1-1 szelet sonkát, elosztjuk rajtuk a rántottát és a reszelt sajtot. Visszatoljuk a sütőbe további kb. 2 percre, amíg a sajt megolvad.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sonkás-tojásos kanapékat melegen, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Tipp:

Cheddar sajt helyett trappistával vagy füstölt sajttal is elkészíthetjük.
A Sonkás-tojásos kanapék receptje 8 darab sós jellegű sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!