
Mini kuglóf tojáslikőrrel



Hozzávalók
Szilikon, mini kuglóf sütőforma
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a porcukorral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig.
Öntsük a tésztát a mini kuglóf formákba, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket kb. 10 percig hagyjuk állni a formában egy süteményrácson.
Ezután enyhén nyomkodjuk meg alulról, vegyük ki a süteményeket a formából, és hagyjuk kihűlni a rácson.
Díszítéshez:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vizet és keverjük csomómentesre a keveréket. Egy kanál segítségével csorgassuk a cukormázat a süteményekre. Tetszés szerint díszítsük dekorcukorral.
Tipp:


Mini kuglóf tojáslikőrrel
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Szilikon, mini kuglóf sütőforma
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a porcukorral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig.
Öntsük a tésztát a mini kuglóf formákba, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket kb. 10 percig hagyjuk állni a formában egy süteményrácson.
Ezután enyhén nyomkodjuk meg alulról, vegyük ki a süteményeket a formából, és hagyjuk kihűlni a rácson.
Díszítéshez:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vizet és keverjük csomómentesre a keveréket. Egy kanál segítségével csorgassuk a cukormázat a süteményekre. Tetszés szerint díszítsük dekorcukorral.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?