Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini kuglóf tojáslikőrrel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Szilikon, mini kuglóf sütőforma

Tésztához:

80 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
70 ml napraforgóolaj
100 ml tojáslikőr
2 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

100 g porcukor
2-3 evőkanál langyos víz
Dr. Oetker Dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Készítsük elő a sütőformát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a porcukorral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig.

Öntsük a tésztát a mini kuglóf formákba, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményeket kb. 10 percig hagyjuk állni a formában egy süteményrácson.

Ezután enyhén nyomkodjuk meg alulról, vegyük ki a süteményeket a formából, és hagyjuk kihűlni a rácson.

Díszítéshez:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vizet és keverjük csomómentesre a keveréket. Egy kanál segítségével csorgassuk a cukormázat a süteményekre. Tetszés szerint díszítsük dekorcukorral.

Tipp:

Készíthetünk mázat 100 ml tojáslikőrből és 180 g porcukorból, akár ezzel is díszíthetjük a süteményeket.
Mini kuglóf tojáslikőrrel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!