Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti zsúrtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

3 db tojás szétválasztva
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
5 ek. víz

Krém:

3 dl tej
3 ek. cukor
25 dkg margarin
ízlés szerint porcukor
10 dkg csokoládé (olvasztva)

Díszítés:

1 csomag zselé nyuszi
1 csomag tojás drazsé
kevés margarin
porcukor
zöld ételfesték (de ez a lépés elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

20 cm átmérőjű torta formát használtam.

Elkészítés

A cukrot, tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, vizet. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Kipapírozott sütőformába öntjük, és tűpróbáig sütjük. Rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
A pudingporból, cukorból, tejből sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, elkeverjük benne a margarint, az ízlés szerinti cukrot és az olvasztott csokoládét. Hűtőben egy kicsit dermesztjük. Két felé vágjuk a piskótát, megkenjük a krémmel, kívül-belül. Porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt, és bevonjuk vele a tortát. A nyuszikkal, tojásokkal és esetleg a marcipánból kiszurkált virágokkal díszítjük. Füvet egy kicsi vaj és porcukor, illetve 1-2 csepp ételszínezék keverékéből készítettem, nyomózsákba tettem, és pici halmokat nyomtam a tortára.
Húsvéti zsúrtorta Húsvéti zsúrtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
84 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!