
Húsvéti zsúrtorta


Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A pudingporból, cukorból, tejből sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, elkeverjük benne a margarint, az ízlés szerinti cukrot és az olvasztott csokoládét. Hűtőben egy kicsit dermesztjük. Két felé vágjuk a piskótát, megkenjük a krémmel, kívül-belül. Porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt, és bevonjuk vele a tortát. A nyuszikkal, tojásokkal és esetleg a marcipánból kiszurkált virágokkal díszítjük. Füvet egy kicsi vaj és porcukor, illetve 1-2 csepp ételszínezék keverékéből készítettem, nyomózsákba tettem, és pici halmokat nyomtam a tortára.



Húsvéti zsúrtorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A pudingporból, cukorból, tejből sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, elkeverjük benne a margarint, az ízlés szerinti cukrot és az olvasztott csokoládét. Hűtőben egy kicsit dermesztjük. Két felé vágjuk a piskótát, megkenjük a krémmel, kívül-belül. Porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt, és bevonjuk vele a tortát. A nyuszikkal, tojásokkal és esetleg a marcipánból kiszurkált virágokkal díszítjük. Füvet egy kicsi vaj és porcukor, illetve 1-2 csepp ételszínezék keverékéből készítettem, nyomózsákba tettem, és pici halmokat nyomtam a tortára.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?