Perec feltéttel
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Élesztős tésztához:
                                        375 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        225 ml langyos víz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Kenéshez:
                                        50 ml víz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál szódabikarbóna
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Szóráshoz:
                                        durva só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Feltéthez:
                                        1 csokor újhagyma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 pohár Dr. Oetker Creme Vega
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        ízlés szerint só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt bors
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g kockára vágott baconszalonna
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g reszelt sajt, pl. Emmentáli
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    Tészta: 
Tegyük a lisztet egy keverőtálba és keverjük össze az élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni. A tepsit sütőpapírral béleljük ki.
Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, és gyúrjuk át még egyszer röviden a munkafelületen. A tésztából kb. 120 cm hosszú, középen vastagabb, a végén vékonyabb tekercset formázunk. Formázzuk a tekercset pereccé a sütőpapírral bélelt tepsin. Fedjük le a perecet, és hagyjuk még kb. 15-20 percig kelni. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenés:
Forraljuk fel a vizet egy kis lábasban. Vegyük le a lábast a tűzről, és óvatosan, lassan keverjük bele a szódabikarbónát, közben buborékok képződnek.
Kenjük le a perecet a szódadikarbónás vízzel és szórjuk meg a tetejét durva sóval. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a perecet.
Sütési idő: kb. 25- 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a perecet egy süteményrácson kihűlni.
Feltét:
Mossuk meg és tisztítsuk meg az újhagymát, majd vágjuk karikákra. Ízesítsük a creme vegá-t sóval és borssal.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Hagyjuk a sütőt ugyanazon a fokozaton, amin a perecet sütöttük. A perecet vágjuk egyszer teljesen vízszintesen ketté, és mindkét felét a vágott felülettel felfelé fordítva helyezzük egy vagy két sütőlemezre.
Kenjük meg a perecfeleket crème vegá-val. Szórjuk meg újhagymával, szalonnával és sajttal, majd süssük meg.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Tálaljuk a perecet forrón.
                            Tegyük a lisztet egy keverőtálba és keverjük össze az élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni. A tepsit sütőpapírral béleljük ki.
Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, és gyúrjuk át még egyszer röviden a munkafelületen. A tésztából kb. 120 cm hosszú, középen vastagabb, a végén vékonyabb tekercset formázunk. Formázzuk a tekercset pereccé a sütőpapírral bélelt tepsin. Fedjük le a perecet, és hagyjuk még kb. 15-20 percig kelni. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenés:
Forraljuk fel a vizet egy kis lábasban. Vegyük le a lábast a tűzről, és óvatosan, lassan keverjük bele a szódabikarbónát, közben buborékok képződnek.
Kenjük le a perecet a szódadikarbónás vízzel és szórjuk meg a tetejét durva sóval. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a perecet.
Sütési idő: kb. 25- 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a perecet egy süteményrácson kihűlni.
Feltét:
Mossuk meg és tisztítsuk meg az újhagymát, majd vágjuk karikákra. Ízesítsük a creme vegá-t sóval és borssal.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Hagyjuk a sütőt ugyanazon a fokozaton, amin a perecet sütöttük. A perecet vágjuk egyszer teljesen vízszintesen ketté, és mindkét felét a vágott felülettel felfelé fordítva helyezzük egy vagy két sütőlemezre.
Kenjük meg a perecfeleket crème vegá-val. Szórjuk meg újhagymával, szalonnával és sajttal, majd süssük meg.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Tálaljuk a perecet forrón.
Tippek:
                                    Feltét nélkül a perec fagyasztható. 
A feltétet tetszés szerint variálhatjuk, a creme vega helyett akár pizzaszószt is használhatunk.
                            A feltétet tetszés szerint variálhatjuk, a creme vega helyett akár pizzaszószt is használhatunk.
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Perec feltéttel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Élesztős tésztához:
                                        375 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        225 ml langyos víz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Kenéshez:
                                        50 ml víz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál szódabikarbóna
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Szóráshoz:
                                        durva só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Feltéthez:
                                        1 csokor újhagyma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        ízlés szerint só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt bors
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g kockára vágott baconszalonna
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g reszelt sajt, pl. Emmentáli
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    Tészta: 
Tegyük a lisztet egy keverőtálba és keverjük össze az élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni. A tepsit sütőpapírral béleljük ki.
Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, és gyúrjuk át még egyszer röviden a munkafelületen. A tésztából kb. 120 cm hosszú, középen vastagabb, a végén vékonyabb tekercset formázunk. Formázzuk a tekercset pereccé a sütőpapírral bélelt tepsin. Fedjük le a perecet, és hagyjuk még kb. 15-20 percig kelni. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenés:
Forraljuk fel a vizet egy kis lábasban. Vegyük le a lábast a tűzről, és óvatosan, lassan keverjük bele a szódabikarbónát, közben buborékok képződnek.
Kenjük le a perecet a szódadikarbónás vízzel és szórjuk meg a tetejét durva sóval. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a perecet.
Sütési idő: kb. 25- 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a perecet egy süteményrácson kihűlni.
Feltét:
Mossuk meg és tisztítsuk meg az újhagymát, majd vágjuk karikákra. Ízesítsük a creme vegá-t sóval és borssal.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Hagyjuk a sütőt ugyanazon a fokozaton, amin a perecet sütöttük. A perecet vágjuk egyszer teljesen vízszintesen ketté, és mindkét felét a vágott felülettel felfelé fordítva helyezzük egy vagy két sütőlemezre.
Kenjük meg a perecfeleket crème vegá-val. Szórjuk meg újhagymával, szalonnával és sajttal, majd süssük meg.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Tálaljuk a perecet forrón.
                            Tegyük a lisztet egy keverőtálba és keverjük össze az élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni. A tepsit sütőpapírral béleljük ki.
Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, és gyúrjuk át még egyszer röviden a munkafelületen. A tésztából kb. 120 cm hosszú, középen vastagabb, a végén vékonyabb tekercset formázunk. Formázzuk a tekercset pereccé a sütőpapírral bélelt tepsin. Fedjük le a perecet, és hagyjuk még kb. 15-20 percig kelni. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenés:
Forraljuk fel a vizet egy kis lábasban. Vegyük le a lábast a tűzről, és óvatosan, lassan keverjük bele a szódabikarbónát, közben buborékok képződnek.
Kenjük le a perecet a szódadikarbónás vízzel és szórjuk meg a tetejét durva sóval. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a perecet.
Sütési idő: kb. 25- 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a perecet egy süteményrácson kihűlni.
Feltét:
Mossuk meg és tisztítsuk meg az újhagymát, majd vágjuk karikákra. Ízesítsük a creme vegá-t sóval és borssal.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Hagyjuk a sütőt ugyanazon a fokozaton, amin a perecet sütöttük. A perecet vágjuk egyszer teljesen vízszintesen ketté, és mindkét felét a vágott felülettel felfelé fordítva helyezzük egy vagy két sütőlemezre.
Kenjük meg a perecfeleket crème vegá-val. Szórjuk meg újhagymával, szalonnával és sajttal, majd süssük meg.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Tálaljuk a perecet forrón.
Tippek:
                                    Feltét nélkül a perec fagyasztható. 
A feltétet tetszés szerint variálhatjuk, a creme vega helyett akár pizzaszószt is használhatunk.
                            A feltétet tetszés szerint variálhatjuk, a creme vega helyett akár pizzaszószt is használhatunk.
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?