![Perec feltéttel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31970/perec-feltettel-15748.webp)
Perec feltéttel
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Élesztős tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Feltéthez:
Elkészítés
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba és keverjük össze az élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni. A tepsit sütőpapírral béleljük ki.
Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, és gyúrjuk át még egyszer röviden a munkafelületen. A tésztából kb. 120 cm hosszú, középen vastagabb, a végén vékonyabb tekercset formázunk. Formázzuk a tekercset pereccé a sütőpapírral bélelt tepsin. Fedjük le a perecet, és hagyjuk még kb. 15-20 percig kelni. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenés:
Forraljuk fel a vizet egy kis lábasban. Vegyük le a lábast a tűzről, és óvatosan, lassan keverjük bele a szódabikarbónát, közben buborékok képződnek.
Kenjük le a perecet a szódadikarbónás vízzel és szórjuk meg a tetejét durva sóval. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a perecet.
Sütési idő: kb. 25- 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a perecet egy süteményrácson kihűlni.
Feltét:
Mossuk meg és tisztítsuk meg az újhagymát, majd vágjuk karikákra. Ízesítsük a creme vegá-t sóval és borssal.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Hagyjuk a sütőt ugyanazon a fokozaton, amin a perecet sütöttük. A perecet vágjuk egyszer teljesen vízszintesen ketté, és mindkét felét a vágott felülettel felfelé fordítva helyezzük egy vagy két sütőlemezre.
Kenjük meg a perecfeleket crème vegá-val. Szórjuk meg újhagymával, szalonnával és sajttal, majd süssük meg.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Tálaljuk a perecet forrón.
Tippek:
A feltétet tetszés szerint variálhatjuk, a creme vega helyett akár pizzaszószt is használhatunk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Perec feltéttel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Élesztős tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba és keverjük össze az élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni. A tepsit sütőpapírral béleljük ki.
Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, és gyúrjuk át még egyszer röviden a munkafelületen. A tésztából kb. 120 cm hosszú, középen vastagabb, a végén vékonyabb tekercset formázunk. Formázzuk a tekercset pereccé a sütőpapírral bélelt tepsin. Fedjük le a perecet, és hagyjuk még kb. 15-20 percig kelni. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenés:
Forraljuk fel a vizet egy kis lábasban. Vegyük le a lábast a tűzről, és óvatosan, lassan keverjük bele a szódabikarbónát, közben buborékok képződnek.
Kenjük le a perecet a szódadikarbónás vízzel és szórjuk meg a tetejét durva sóval. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a perecet.
Sütési idő: kb. 25- 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a perecet egy süteményrácson kihűlni.
Feltét:
Mossuk meg és tisztítsuk meg az újhagymát, majd vágjuk karikákra. Ízesítsük a creme vegá-t sóval és borssal.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Hagyjuk a sütőt ugyanazon a fokozaton, amin a perecet sütöttük. A perecet vágjuk egyszer teljesen vízszintesen ketté, és mindkét felét a vágott felülettel felfelé fordítva helyezzük egy vagy két sütőlemezre.
Kenjük meg a perecfeleket crème vegá-val. Szórjuk meg újhagymával, szalonnával és sajttal, majd süssük meg.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Tálaljuk a perecet forrón.
Tippek:
A feltétet tetszés szerint variálhatjuk, a creme vega helyett akár pizzaszószt is használhatunk.
![Perec feltéttel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31970/perec-feltettel-15748.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?