Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Perec feltéttel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Élesztős tésztához:

375 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
50 g lágy vaj vagy margarin
225 ml langyos víz

Kenéshez:

50 ml víz
1 teáskanál szódabikarbóna

Szóráshoz:

durva só

Feltéthez:

1 csokor újhagyma
ízlés szerint só
frissen őrölt bors
100 g kockára vágott baconszalonna
100 g reszelt sajt, pl. Emmentáli
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba és keverjük össze az élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni. A tepsit sütőpapírral béleljük ki.

Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, és gyúrjuk át még egyszer röviden a munkafelületen. A tésztából kb. 120 cm hosszú, középen vastagabb, a végén vékonyabb tekercset formázunk. Formázzuk a tekercset pereccé a sütőpapírral bélelt tepsin. Fedjük le a perecet, és hagyjuk még kb. 15-20 percig kelni. Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Kenés:
Forraljuk fel a vizet egy kis lábasban. Vegyük le a lábast a tűzről, és óvatosan, lassan keverjük bele a szódabikarbónát, közben buborékok képződnek.

Kenjük le a perecet a szódadikarbónás vízzel és szórjuk meg a tetejét durva sóval. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a perecet.

Sütési idő: kb. 25- 30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a perecet egy süteményrácson kihűlni.

Feltét:
Mossuk meg és tisztítsuk meg az újhagymát, majd vágjuk karikákra. Ízesítsük a creme vegá-t sóval és borssal.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Hagyjuk a sütőt ugyanazon a fokozaton, amin a perecet sütöttük. A perecet vágjuk egyszer teljesen vízszintesen ketté, és mindkét felét a vágott felülettel felfelé fordítva helyezzük egy vagy két sütőlemezre.

Kenjük meg a perecfeleket crème vegá-val. Szórjuk meg újhagymával, szalonnával és sajttal, majd süssük meg.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Tálaljuk a perecet forrón.

Tippek:

Feltét nélkül a perec fagyasztható.
A feltétet tetszés szerint variálhatjuk, a creme vega helyett akár pizzaszószt is használhatunk.
Perec feltéttel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!