
Perec feltéttel



Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Élesztős tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Feltéthez:
Elkészítés
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba és keverjük össze az élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni. A tepsit sütőpapírral béleljük ki.
Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, és gyúrjuk át még egyszer röviden a munkafelületen. A tésztából kb. 120 cm hosszú, középen vastagabb, a végén vékonyabb tekercset formázunk. Formázzuk a tekercset pereccé a sütőpapírral bélelt tepsin. Fedjük le a perecet, és hagyjuk még kb. 15-20 percig kelni. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenés:
Forraljuk fel a vizet egy kis lábasban. Vegyük le a lábast a tűzről, és óvatosan, lassan keverjük bele a szódabikarbónát, közben buborékok képződnek.
Kenjük le a perecet a szódadikarbónás vízzel és szórjuk meg a tetejét durva sóval. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a perecet.
Sütési idő: kb. 25- 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a perecet egy süteményrácson kihűlni.
Feltét:
Mossuk meg és tisztítsuk meg az újhagymát, majd vágjuk karikákra. Ízesítsük a creme vegá-t sóval és borssal.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Hagyjuk a sütőt ugyanazon a fokozaton, amin a perecet sütöttük. A perecet vágjuk egyszer teljesen vízszintesen ketté, és mindkét felét a vágott felülettel felfelé fordítva helyezzük egy vagy két sütőlemezre.
Kenjük meg a perecfeleket crème vegá-val. Szórjuk meg újhagymával, szalonnával és sajttal, majd süssük meg.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Tálaljuk a perecet forrón.
Tippek:
A feltétet tetszés szerint variálhatjuk, a creme vega helyett akár pizzaszószt is használhatunk.


Perec feltéttel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Élesztős tésztához:
Szóráshoz:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba és keverjük össze az élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni. A tepsit sütőpapírral béleljük ki.
Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, és gyúrjuk át még egyszer röviden a munkafelületen. A tésztából kb. 120 cm hosszú, középen vastagabb, a végén vékonyabb tekercset formázunk. Formázzuk a tekercset pereccé a sütőpapírral bélelt tepsin. Fedjük le a perecet, és hagyjuk még kb. 15-20 percig kelni. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenés:
Forraljuk fel a vizet egy kis lábasban. Vegyük le a lábast a tűzről, és óvatosan, lassan keverjük bele a szódabikarbónát, közben buborékok képződnek.
Kenjük le a perecet a szódadikarbónás vízzel és szórjuk meg a tetejét durva sóval. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a perecet.
Sütési idő: kb. 25- 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a perecet egy süteményrácson kihűlni.
Feltét:
Mossuk meg és tisztítsuk meg az újhagymát, majd vágjuk karikákra. Ízesítsük a creme vegá-t sóval és borssal.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Hagyjuk a sütőt ugyanazon a fokozaton, amin a perecet sütöttük. A perecet vágjuk egyszer teljesen vízszintesen ketté, és mindkét felét a vágott felülettel felfelé fordítva helyezzük egy vagy két sütőlemezre.
Kenjük meg a perecfeleket crème vegá-val. Szórjuk meg újhagymával, szalonnával és sajttal, majd süssük meg.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Tálaljuk a perecet forrón.
Tippek:
A feltétet tetszés szerint variálhatjuk, a creme vega helyett akár pizzaszószt is használhatunk.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?