Ishler extra csokisan, gluténmentesen
Hozzávalók
Tészta:
250 g gluténmentes lisztkeverék (Schar Mix C)
90 g porcukor
100 g margarin
0,5 pohár tejföl
1 db tojássárgája
pici Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Töltelék:
lekvár
Tetejére:
olvasztott csokoládé
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot elkeverjük. Belemorzsoljuk a margarint is. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és a tejfölt is. Gyúrjuk addig, míg szép tésztánk nem lesz. Hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
Ha eltelt ez az idő, lisztes deszkán 2 részre osztva nyújtjuk, kiszaggatjuk. Vigyázzunk, mert ragadós lesz a tészta!
Meleg sütőben megsütjük. Ha már kihűlt, és kicsit száradt a tésztánk, két sütit lekvárral összeragasztunk. Ha ez kész, ízlés szerinti mennyiségű csokoládét olvasztunk gőz felett. Mártogatunk, díszítünk vele.
Végül megeszünk annyit, amennyi csak jól esik! :)
Ha eltelt ez az idő, lisztes deszkán 2 részre osztva nyújtjuk, kiszaggatjuk. Vigyázzunk, mert ragadós lesz a tészta!
Meleg sütőben megsütjük. Ha már kihűlt, és kicsit száradt a tésztánk, két sütit lekvárral összeragasztunk. Ha ez kész, ízlés szerinti mennyiségű csokoládét olvasztunk gőz felett. Mártogatunk, díszítünk vele.
Végül megeszünk annyit, amennyi csak jól esik! :)
Alternatív elkészítés
Az ízekre készüljünk fel, ez fontos! :)
Kedvencnek jelölöm
Ishler extra csokisan, gluténmentesen
Hozzávalók
Tészta:
250 g gluténmentes lisztkeverék (Schar Mix C)
90 g porcukor
100 g margarin
0,5 pohár tejföl
1 db tojássárgája
pici Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Töltelék:
lekvár
Tetejére:
olvasztott csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot elkeverjük. Belemorzsoljuk a margarint is. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és a tejfölt is. Gyúrjuk addig, míg szép tésztánk nem lesz. Hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
Ha eltelt ez az idő, lisztes deszkán 2 részre osztva nyújtjuk, kiszaggatjuk. Vigyázzunk, mert ragadós lesz a tészta!
Meleg sütőben megsütjük. Ha már kihűlt, és kicsit száradt a tésztánk, két sütit lekvárral összeragasztunk. Ha ez kész, ízlés szerinti mennyiségű csokoládét olvasztunk gőz felett. Mártogatunk, díszítünk vele.
Végül megeszünk annyit, amennyi csak jól esik! :)
Ha eltelt ez az idő, lisztes deszkán 2 részre osztva nyújtjuk, kiszaggatjuk. Vigyázzunk, mert ragadós lesz a tészta!
Meleg sütőben megsütjük. Ha már kihűlt, és kicsit száradt a tésztánk, két sütit lekvárral összeragasztunk. Ha ez kész, ízlés szerinti mennyiségű csokoládét olvasztunk gőz felett. Mártogatunk, díszítünk vele.
Végül megeszünk annyit, amennyi csak jól esik! :)
Alternatív elkészítés
Az ízekre készüljünk fel, ez fontos! :)


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?