Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ishler extra csokisan, gluténmentesen

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

250 g gluténmentes lisztkeverék (Schar Mix C)
90 g porcukor
100 g margarin
0,5 pohár tejföl
1 db tojássárgája

Töltelék:

lekvár

Tetejére:

olvasztott csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot elkeverjük. Belemorzsoljuk a margarint is. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és a tejfölt is. Gyúrjuk addig, míg szép tésztánk nem lesz. Hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
Ha eltelt ez az idő, lisztes deszkán 2 részre osztva nyújtjuk, kiszaggatjuk. Vigyázzunk, mert ragadós lesz a tészta!
Meleg sütőben megsütjük. Ha már kihűlt, és kicsit száradt a tésztánk, két sütit lekvárral összeragasztunk. Ha ez kész, ízlés szerinti mennyiségű csokoládét olvasztunk gőz felett. Mártogatunk, díszítünk vele.
Végül megeszünk annyit, amennyi csak jól esik! :)

Alternatív elkészítés

Az ízekre készüljünk fel, ez fontos! :)
Ishler extra csokisan, gluténmentesen

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
77 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!