Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ishler extra csokisan, gluténmentesen

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

250 g gluténmentes lisztkeverék (Schar Mix C)
90 g porcukor
100 g margarin
0,5 pohár tejföl
1 db tojássárgája

Töltelék:

lekvár

Tetejére:

olvasztott csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot elkeverjük. Belemorzsoljuk a margarint is. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és a tejfölt is. Gyúrjuk addig, míg szép tésztánk nem lesz. Hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
Ha eltelt ez az idő, lisztes deszkán 2 részre osztva nyújtjuk, kiszaggatjuk. Vigyázzunk, mert ragadós lesz a tészta!
Meleg sütőben megsütjük. Ha már kihűlt, és kicsit száradt a tésztánk, két sütit lekvárral összeragasztunk. Ha ez kész, ízlés szerinti mennyiségű csokoládét olvasztunk gőz felett. Mártogatunk, díszítünk vele.
Végül megeszünk annyit, amennyi csak jól esik! :)

Alternatív elkészítés

Az ízekre készüljünk fel, ez fontos! :)
Ishler extra csokisan, gluténmentesen

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!