Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini gyümölcskenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott citromhéj
100 g mazsola
2 evőkanál rum
200 ml tej
75 g vaj vagy margarin
400 g búzaliszt
100 g szeletelt mandula
75 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanilia paszta
1 kávéskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só

Kenéshez és szóráshoz:

kb. 75-100 g vaj
kb. 50-100 g porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A kandírozott narancs- és citromhéjat finomra aprítjuk. A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat. A mazsolát rumba áztatjuk. A szeletelt mandulát a zacskójában sodrófa segítségével összetörjük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a mandulát, a cukrot, a fűszereket, a sót és a tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül enyhén lisztezett munkafelületen a mazsolát és a száraz gyümölcsöket belegyúrjuk. A tésztát meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb.45-50 perc). Közben a tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen két részre vesszük, majd egyenként kb. 4 cm átmérőjű hengerekké formázzuk. Egy tésztakártyával jó hüvelykujj szélességű darabokat vágunk. A tésztadarabokat a tepsibe tesszük, letakarva meleg helyen tovább kelesztjük (kb. 20 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kenés és szórás:
A vajat megolvasztjuk. A süteményt rögtön sütés után megkenjük vele, porcukorral megszórjuk és rácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A kandírozott narancs- és citromhéj, illetve a mazsola helyettesíthető vagy kombinálható más száraz gyümölcsökkel is, pl. aszalt meggy, áfonya.
Csupán porcukorba forgatva is tökéletes lesz a végeredmény.
Jól záró dobozban a sütemény kb. 2 hétig tárolható.
Mini gyümölcskenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!