 
                Jénaiban sült kenyér
 0-20 perc között
                        0-20 perc között
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                    Hozzávalók
Jénaiban sült kenyér
                                        2 ek. olaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 dl víz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 dk liszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tk. cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 mk. só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1/4 kocka élesztő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés
                                    Egy tálban a hozzávalókat a leírt sorrendben összekeverjük, és bedagasztjuk, majd egy órán át kelesztjük. Egy jénai tálat, mindegy, hogy kerek vagy ovális, sütőpapírral kibélelünk, a megkelt tésztát formázzuk, majd a jénaiba téve (tetővel) újabb 20 percig kelesztjük, éles késsel három bevágást készítünk a tészta tetején. Előmelegített sütőbe tesszük, de előtte a tésztát és a jénai tetejét (belülről) egy tollal bevizezzük, vagy spricceljük. Közepes lángon kb. 40 percig sütjük, majd a jénai tetőt levesszük, (már nem tesszük vissza a tetőt) újra vizezünk, és még kb. 10 percig pirosra, ropogósra sütjük.
                                
                            Alternatív elkészítés
                                    Bármilyen lisztből elkészítheted tönköly, félbarna stb. Szórhatod magokkal is, vagy belegyúrhatod a tésztába.
                                
                             
                                                                                                                 
                                                                         Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Jénaiban sült kenyér
Hozzávalók
Jénaiban sült kenyér
                                        2 ek. olaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 dl víz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 dk liszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tk. cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 mk. só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1/4 kocka élesztő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
                                    Egy tálban a hozzávalókat a leírt sorrendben összekeverjük, és bedagasztjuk, majd egy órán át kelesztjük. Egy jénai tálat, mindegy, hogy kerek vagy ovális, sütőpapírral kibélelünk, a megkelt tésztát formázzuk, majd a jénaiba téve (tetővel) újabb 20 percig kelesztjük, éles késsel három bevágást készítünk a tészta tetején. Előmelegített sütőbe tesszük, de előtte a tésztát és a jénai tetejét (belülről) egy tollal bevizezzük, vagy spricceljük. Közepes lángon kb. 40 percig sütjük, majd a jénai tetőt levesszük, (már nem tesszük vissza a tetőt) újra vizezünk, és még kb. 10 percig pirosra, ropogósra sütjük.
                                
                            Alternatív elkészítés
                                    Bármilyen lisztből elkészítheted tönköly, félbarna stb. Szórhatod magokkal is, vagy belegyúrhatod a tésztába.
                                
                             
                                                     
                                                     
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Kelt tészták
                                    Kelt tészták
                                 Sós tészták
                                    Sós tészták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?