Joghurtos málnatorta (sütés nélkül)
Hozzávalók
Joghurtos málnatorta (sütés nélkül)
250 g babapiskóta
10 dkg cukor
5 dl 3,5%-os natúr joghurt (vagy gyümölcs joghurt)
150 ml málnaszirup (ha natúr joghurtot használunk)
4 dl tejszín
20 g Dr. Oetker Őrölt zselatin
300 g málna
Ezenkívül:
100 ml málnaszirup vagy tej (a piskóták megkenéséhez)
Elkészítés
Előkészítés
Egy műanyag dobozt ( 25x17x7cm) frissentartó fóliával kibélelünk.
A zselatint az előírás szerint elkészítjük.
A tejszínt habbá verjük.
Mixerrel a joghurthoz keverjük a tejszínt, és a langyosra hűtött zselatint. Egy hígabb krémünk lesz, amivel a tortát összeállítjuk mielőtt megdermedne.
A zselatint az előírás szerint elkészítjük.
A tejszínt habbá verjük.
Mixerrel a joghurthoz keverjük a tejszínt, és a langyosra hűtött zselatint. Egy hígabb krémünk lesz, amivel a tortát összeállítjuk mielőtt megdermedne.
Elkészítés
A doboz alját a piskótával kirakjuk (egy ecsettel a piskótákat előre átkenjük az erre előkészített sziruppal).
A krém felét ráöntjük, megszórjuk a gyümölcs felével, majd ismét piskóta, a krém másik fele, gyümölccsel kirakjuk. Hűtőbe tesszük 5-6 órára.
A krém felét ráöntjük, megszórjuk a gyümölcs felével, majd ismét piskóta, a krém másik fele, gyümölccsel kirakjuk. Hűtőbe tesszük 5-6 órára.
Tálalás
Tíz szelet lett ebből az adagból.
Tárolás
Hűtőben tároljuk.
Elkészítés
Lépés leírása
Alternatív elkészítés
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, ízlés szerint más gyümölcsökkel is. Dobozban könnyen szállítható, kerti partyra is kiváló desszert.
Ha ünnepi alkalomra készül, piskótával fejezzük be (akkor több piskóta kell), és hűtés után kifordítjuk a dobozból, bevonjuk tejszínhabbal, majd díszítjük.
Ha ünnepi alkalomra készül, piskótával fejezzük be (akkor több piskóta kell), és hűtés után kifordítjuk a dobozból, bevonjuk tejszínhabbal, majd díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Joghurtos málnatorta (sütés nélkül)
Hozzávalók
Joghurtos málnatorta (sütés nélkül)
250 g babapiskóta
10 dkg cukor
5 dl 3,5%-os natúr joghurt (vagy gyümölcs joghurt)
150 ml málnaszirup (ha natúr joghurtot használunk)
4 dl tejszín
300 g málna
Ezenkívül:
100 ml málnaszirup vagy tej (a piskóták megkenéséhez)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Egy műanyag dobozt ( 25x17x7cm) frissentartó fóliával kibélelünk.
A zselatint az előírás szerint elkészítjük.
A tejszínt habbá verjük.
Mixerrel a joghurthoz keverjük a tejszínt, és a langyosra hűtött zselatint. Egy hígabb krémünk lesz, amivel a tortát összeállítjuk mielőtt megdermedne.
A zselatint az előírás szerint elkészítjük.
A tejszínt habbá verjük.
Mixerrel a joghurthoz keverjük a tejszínt, és a langyosra hűtött zselatint. Egy hígabb krémünk lesz, amivel a tortát összeállítjuk mielőtt megdermedne.
Elkészítés
A doboz alját a piskótával kirakjuk (egy ecsettel a piskótákat előre átkenjük az erre előkészített sziruppal).
A krém felét ráöntjük, megszórjuk a gyümölcs felével, majd ismét piskóta, a krém másik fele, gyümölccsel kirakjuk. Hűtőbe tesszük 5-6 órára.
A krém felét ráöntjük, megszórjuk a gyümölcs felével, majd ismét piskóta, a krém másik fele, gyümölccsel kirakjuk. Hűtőbe tesszük 5-6 órára.
Tálalás
Tíz szelet lett ebből az adagból.
Tárolás
Hűtőben tároljuk.
Elkészítés
Lépés leírása
Alternatív elkészítés
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, ízlés szerint más gyümölcsökkel is. Dobozban könnyen szállítható, kerti partyra is kiváló desszert.
Ha ünnepi alkalomra készül, piskótával fejezzük be (akkor több piskóta kell), és hűtés után kifordítjuk a dobozból, bevonjuk tejszínhabbal, majd díszítjük.
Ha ünnepi alkalomra készül, piskótával fejezzük be (akkor több piskóta kell), és hűtés után kifordítjuk a dobozból, bevonjuk tejszínhabbal, majd díszítjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?