
Joghurttorta sütés nélkül


Hozzávalók
Joghurttorta sütés nélkül
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
2.Állandó kevergetés mellett tűzhelyen addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Forralni nem szabad!
3.Ha feloldódott, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
4.A habtejszínt kemény habbá verjük.
5.Hozzákeverjük a kihűlt joghurtos masszát.
6.Pici ételszínezékkel megszínezzük. (Ez a torta málnás joghurttal készült, ezért egy kevés piros ételszínezékkel dobtam fel.)
7.Egy műanyag vagy szilikon formát nagyon kevés (pár csepp) olajjal kikenünk. Így biztosan egyszerűen kijön a formából.
8.Amennyiben gyümölcsöt is rakunk bele, a tál alját szépen körkörösen kirakjuk vele.
9.Ráöntjük a joghurtos-habos masszát, és hűtőben dermesztjük pár órát.
10.Díszíteni tálalás előtt érdemes, mert picit vizes állagú, és ha színezett díszítőelemeket használunk, könnyen feloldódhatnak, és megfolyhatnak a tortán.


Joghurttorta sütés nélkül
Hozzávalók
Joghurttorta sütés nélkül
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2.Állandó kevergetés mellett tűzhelyen addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Forralni nem szabad!
3.Ha feloldódott, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
4.A habtejszínt kemény habbá verjük.
5.Hozzákeverjük a kihűlt joghurtos masszát.
6.Pici ételszínezékkel megszínezzük. (Ez a torta málnás joghurttal készült, ezért egy kevés piros ételszínezékkel dobtam fel.)
7.Egy műanyag vagy szilikon formát nagyon kevés (pár csepp) olajjal kikenünk. Így biztosan egyszerűen kijön a formából.
8.Amennyiben gyümölcsöt is rakunk bele, a tál alját szépen körkörösen kirakjuk vele.
9.Ráöntjük a joghurtos-habos masszát, és hűtőben dermesztjük pár órát.
10.Díszíteni tálalás előtt érdemes, mert picit vizes állagú, és ha színezett díszítőelemeket használunk, könnyen feloldódhatnak, és megfolyhatnak a tortán.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?