Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurttorta sütés nélkül

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Joghurttorta sütés nélkül

4 pohár bármilyen ízű "könnyű és finom" joghurt
joghurt ízéhez illő gyümölcs (konzerv/ friss)
6 ek. porcukor
1 db habtejszín (2,5 dl)

Díszítéshez:

gumicukor
cukorgyöngy
ételszínezék
francia drazsé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1.Egy lábasban összekeverjük a joghurtokat a porcukorral és a zselatinnal.
2.Állandó kevergetés mellett tűzhelyen addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Forralni nem szabad!
3.Ha feloldódott, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
4.A habtejszínt kemény habbá verjük.
5.Hozzákeverjük a kihűlt joghurtos masszát.
6.Pici ételszínezékkel megszínezzük. (Ez a torta málnás joghurttal készült, ezért egy kevés piros ételszínezékkel dobtam fel.)
7.Egy műanyag vagy szilikon formát nagyon kevés (pár csepp) olajjal kikenünk. Így biztosan egyszerűen kijön a formából.
8.Amennyiben gyümölcsöt is rakunk bele, a tál alját szépen körkörösen kirakjuk vele.
9.Ráöntjük a joghurtos-habos masszát, és hűtőben dermesztjük pár órát.
10.Díszíteni tálalás előtt érdemes, mert picit vizes állagú, és ha színezett díszítőelemeket használunk, könnyen feloldódhatnak, és megfolyhatnak a tortán.
Joghurttorta sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!