Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurttorta sütés nélkül

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Joghurttorta sütés nélkül

4 pohár bármilyen ízű "könnyű és finom" joghurt
joghurt ízéhez illő gyümölcs (konzerv/ friss)
6 ek. porcukor
1 db habtejszín (2,5 dl)

Díszítéshez:

gumicukor
cukorgyöngy
ételszínezék
francia drazsé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1.Egy lábasban összekeverjük a joghurtokat a porcukorral és a zselatinnal.
2.Állandó kevergetés mellett tűzhelyen addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Forralni nem szabad!
3.Ha feloldódott, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
4.A habtejszínt kemény habbá verjük.
5.Hozzákeverjük a kihűlt joghurtos masszát.
6.Pici ételszínezékkel megszínezzük. (Ez a torta málnás joghurttal készült, ezért egy kevés piros ételszínezékkel dobtam fel.)
7.Egy műanyag vagy szilikon formát nagyon kevés (pár csepp) olajjal kikenünk. Így biztosan egyszerűen kijön a formából.
8.Amennyiben gyümölcsöt is rakunk bele, a tál alját szépen körkörösen kirakjuk vele.
9.Ráöntjük a joghurtos-habos masszát, és hűtőben dermesztjük pár órát.
10.Díszíteni tálalás előtt érdemes, mert picit vizes állagú, és ha színezett díszítőelemeket használunk, könnyen feloldódhatnak, és megfolyhatnak a tortán.
Joghurttorta sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!