Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mangós sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 szelet Mangós sütemény elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 40x30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

400 g lágy vaj vagy margarin
300 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
500 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 ml citromlé

Tetejére:

1 ½ kg érett mangó (3-4 darab)
150 g kajszibarack lekvár
kb. 3 evőkanál víz

Joghurtos tejszínhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g görög joghurt (10%-os)

A Mangós sütemény elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük. A mangót meghámozzuk, a húsát levágjuk a magról, majd vékony szeletekre vágjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lágy vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a citromlével felváltva röviden a középső fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. A tésztára dekoratívan elhelyezzük a gyümölcs szeleteket. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A baracklekvárt egy kis edényben összekeverjük a vízzel, egyszer felforraljuk és sütőecsettel a meleg mangós sütemény tetején elkenjük. A süteményt a tepsibe hagyjuk kihűlni.

Joghurtos tejszín:
A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük. A joghurtot a másik habfixálóval összekeverjük, és a tejszínt óvatosan belekeverjük a joghurtba. A joghurtos tejszínt a mangós sütemény mellé tálaljuk.

Tipp:

A mangós süteményt elkészíthetjük konzerv mangóval is (4 kis doboz, lecsöpögtetve egyenként 250 g). Jól lecsöpögtetjük, és keskeny hasábokra vágjuk.
Mangós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!