Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mangós sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez (kb. 40x30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

400 g lágy vaj vagy margarin
300 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
500 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 ml citromlé

Tetejére:

1 ½ kg érett mangó (3-4 darab)
150 g kajszibarack lekvár
kb. 3 evőkanál víz

Joghurtos tejszínhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g görög joghurt (10%-os)

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük. A mangót meghámozzuk, a húsát levágjuk a magról, majd vékony szeletekre vágjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lágy vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a citromlével felváltva röviden a középső fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. A tésztára dekoratívan elhelyezzük a gyümölcs szeleteket. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A baracklekvárt egy kis edényben összekeverjük a vízzel, egyszer felforraljuk és sütőecsettel a meleg mangós sütemény tetején elkenjük. A süteményt a tepsibe hagyjuk kihűlni.

Joghurtos tejszín:
A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük. A joghurtot a másik habfixálóval összekeverjük, és a tejszínt óvatosan belekeverjük a joghurtba. A joghurtos tejszínt a mangós sütemény mellé tálaljuk.

Tipp:

A mangós süteményt elkészíthetjük konzerv mangóval is (4 kis doboz, lecsöpögtetve egyenként 250 g). Jól lecsöpögtetjük, és keskeny hasábokra vágjuk.
Mangós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!