Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mangós sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 40x30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

400 g lágy vaj vagy margarin
300 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
500 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 ml citromlé

Tetejére:

1 ½ kg érett mangó (3-4 darab)
150 g kajszibarack lekvár
kb. 3 evőkanál víz

Joghurtos tejszínhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g görög joghurt (10%-os)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük. A mangót meghámozzuk, a húsát levágjuk a magról, majd vékony szeletekre vágjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lágy vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a citromlével felváltva röviden a középső fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. A tésztára dekoratívan elhelyezzük a gyümölcs szeleteket. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A baracklekvárt egy kis edényben összekeverjük a vízzel, egyszer felforraljuk és sütőecsettel a meleg mangós sütemény tetején elkenjük. A süteményt a tepsibe hagyjuk kihűlni.

Joghurtos tejszín:
A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük. A joghurtot a másik habfixálóval összekeverjük, és a tejszínt óvatosan belekeverjük a joghurtba. A joghurtos tejszínt a mangós sütemény mellé tálaljuk.

Tipp:

A mangós süteményt elkészíthetjük konzerv mangóval is (4 kis doboz, lecsöpögtetve egyenként 250 g). Jól lecsöpögtetjük, és keskeny hasábokra vágjuk.
Mangós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!