Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pestos csigák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Élesztős tésztához:

400 g búzaliszt
200 ml víz
75 ml olívaolaj
2 teáskanál só
némi bors
2 evőkanál piros pesto

Töltelékhez:

2 evőkanál apróra vágott vegyes fűszernövény
némi bors
100 g reszelt Gouda sajt

Ezenkívül:

1 evőkanál búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az élesztőt alaposan keverjük össze a lisztet egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a pestót, és keverjük az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk ketté a tésztát. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen sodorjuk ki téglalap alakúra (kb. 50 x 25 cm).

Töltelék:
Keverjük össze a crème vegát a fűszernövényekkel, sózzuk, borsozzuk, és a felét kenjük el a téglalap alakú tésztán. A tésztát a hosszú oldalról tekerjük fel és vágjuk 16 egyenlő darabra.

A maradék tésztába gyúrjuk bele a pestót és 1 evőkanál lisztet. A tésztát sodorjuk téglalap alakúra (kb. 50 x 25 cm) kenjük meg a maradék fűszeres crème vegával és szórjuk meg sajttal. A tésztát a hosszú oldalról tekerjük fel és vágjuk 16 egyenlő darabra. A csigákat felváltva, szorosan egymás mellé helyezzük a tortaformába. A formát tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a csigákat.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Távolítsuk el a tortaforma oldalát, és hagyjuk a csigákat egy süteményrácson kihűlni, vagy tálaljuk langyosan.

Tipp:

A csigákat akár 1 nappal előre is elkészíthetjük, vagy lefagyaszthatjuk, majd kiolvasztjuk, és 5 percig sütjük a megadott sütési hőmérsékleten.
Pestos csigák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!