Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pestos csigák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Élesztős tésztához:

400 g búzaliszt
200 ml víz
75 ml olívaolaj
2 teáskanál só
némi bors
2 evőkanál piros pesto

Töltelékhez:

2 evőkanál apróra vágott vegyes fűszernövény
némi bors
100 g reszelt Gouda sajt

Ezenkívül:

1 evőkanál búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az élesztőt alaposan keverjük össze a lisztet egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a pestót, és keverjük az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk ketté a tésztát. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen sodorjuk ki téglalap alakúra (kb. 50 x 25 cm).

Töltelék:
Keverjük össze a crème vegát a fűszernövényekkel, sózzuk, borsozzuk, és a felét kenjük el a téglalap alakú tésztán. A tésztát a hosszú oldalról tekerjük fel és vágjuk 16 egyenlő darabra.

A maradék tésztába gyúrjuk bele a pestót és 1 evőkanál lisztet. A tésztát sodorjuk téglalap alakúra (kb. 50 x 25 cm) kenjük meg a maradék fűszeres crème vegával és szórjuk meg sajttal. A tésztát a hosszú oldalról tekerjük fel és vágjuk 16 egyenlő darabra. A csigákat felváltva, szorosan egymás mellé helyezzük a tortaformába. A formát tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a csigákat.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Távolítsuk el a tortaforma oldalát, és hagyjuk a csigákat egy süteményrácson kihűlni, vagy tálaljuk langyosan.

Tipp:

A csigákat akár 1 nappal előre is elkészíthetjük, vagy lefagyaszthatjuk, majd kiolvasztjuk, és 5 percig sütjük a megadott sütési hőmérsékleten.
Pestos csigák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!