![Pestos csigák](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32102/pestos-csigak-15941.webp)
Pestos csigák
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Élesztős tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az élesztőt alaposan keverjük össze a lisztet egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a pestót, és keverjük az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk ketté a tésztát. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen sodorjuk ki téglalap alakúra (kb. 50 x 25 cm).
Töltelék:
Keverjük össze a crème vegát a fűszernövényekkel, sózzuk, borsozzuk, és a felét kenjük el a téglalap alakú tésztán. A tésztát a hosszú oldalról tekerjük fel és vágjuk 16 egyenlő darabra.
A maradék tésztába gyúrjuk bele a pestót és 1 evőkanál lisztet. A tésztát sodorjuk téglalap alakúra (kb. 50 x 25 cm) kenjük meg a maradék fűszeres crème vegával és szórjuk meg sajttal. A tésztát a hosszú oldalról tekerjük fel és vágjuk 16 egyenlő darabra. A csigákat felváltva, szorosan egymás mellé helyezzük a tortaformába. A formát tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a csigákat.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Távolítsuk el a tortaforma oldalát, és hagyjuk a csigákat egy süteményrácson kihűlni, vagy tálaljuk langyosan.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Pestos csigák
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Élesztős tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az élesztőt alaposan keverjük össze a lisztet egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a pestót, és keverjük az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk ketté a tésztát. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen sodorjuk ki téglalap alakúra (kb. 50 x 25 cm).
Töltelék:
Keverjük össze a crème vegát a fűszernövényekkel, sózzuk, borsozzuk, és a felét kenjük el a téglalap alakú tésztán. A tésztát a hosszú oldalról tekerjük fel és vágjuk 16 egyenlő darabra.
A maradék tésztába gyúrjuk bele a pestót és 1 evőkanál lisztet. A tésztát sodorjuk téglalap alakúra (kb. 50 x 25 cm) kenjük meg a maradék fűszeres crème vegával és szórjuk meg sajttal. A tésztát a hosszú oldalról tekerjük fel és vágjuk 16 egyenlő darabra. A csigákat felváltva, szorosan egymás mellé helyezzük a tortaformába. A formát tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a csigákat.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Távolítsuk el a tortaforma oldalát, és hagyjuk a csigákat egy süteményrácson kihűlni, vagy tálaljuk langyosan.
Tipp:
![Pestos csigák](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32102/pestos-csigak-15941.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?