Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-banános palacsintatorony

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Palacsintához:

320 ml tej
25 g porcukor

Sütéshez:

kevés margarin

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)

Összeállításhoz:

kb. 120 g lekvár (pl. sárgabarack, áfonya, ribizli)
kb. 400 g banán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Palacsinta:
A kakaóport és a porcukrot kézi habverővel, néhány evőkanál tejben simára keverjük. Az amerikai palacsinta alapport a többi tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük, közben hozzáadjuk a kakaós-cukros tejet is. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd a masszából kb. 16 darab kis palacsintát sütünk. Ehhez palacsintánként kb. 2 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát megsütjük.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

Összeállítás:
A banánokat meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy palacsintát tányérra helyezünk, vékonyan megkenjük lekvárral, és kirakjuk banánkarikákkal. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén lekvár és banán kerül, majd a rétegezést újra megismételjük még egy palacsintával, lekvárral és banánnal. Végül ráhelyezünk egy 4. palacsintát, majd a palacsintatorony tetejét néhány karika banánnal díszítjük. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsintatornyot, és a desszertöntettel tálaljuk.

Tipp:

A palacsintatornyokat tálalhatjuk vaníliaízű Dr. Oetker Expressz Desszertöntettel is.
Kakaós-banános palacsintatorony

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!