Kakaós-banános palacsintatorony
Hozzávalók
Palacsintához:
Sütéshez:
Öntethez:
Összeállításhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A kakaóport és a porcukrot kézi habverővel, néhány evőkanál tejben simára keverjük. Az amerikai palacsinta alapport a többi tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük, közben hozzáadjuk a kakaós-cukros tejet is. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd a masszából kb. 16 darab kis palacsintát sütünk. Ehhez palacsintánként kb. 2 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát megsütjük.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
Összeállítás:
A banánokat meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy palacsintát tányérra helyezünk, vékonyan megkenjük lekvárral, és kirakjuk banánkarikákkal. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén lekvár és banán kerül, majd a rétegezést újra megismételjük még egy palacsintával, lekvárral és banánnal. Végül ráhelyezünk egy 4. palacsintát, majd a palacsintatorony tetejét néhány karika banánnal díszítjük. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsintatornyot, és a desszertöntettel tálaljuk.
Tipp:
Kakaós-banános palacsintatorony
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Palacsintához:
Sütéshez:
Összeállításhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A kakaóport és a porcukrot kézi habverővel, néhány evőkanál tejben simára keverjük. Az amerikai palacsinta alapport a többi tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük, közben hozzáadjuk a kakaós-cukros tejet is. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd a masszából kb. 16 darab kis palacsintát sütünk. Ehhez palacsintánként kb. 2 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát megsütjük.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
Összeállítás:
A banánokat meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy palacsintát tányérra helyezünk, vékonyan megkenjük lekvárral, és kirakjuk banánkarikákkal. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén lekvár és banán kerül, majd a rétegezést újra megismételjük még egy palacsintával, lekvárral és banánnal. Végül ráhelyezünk egy 4. palacsintát, majd a palacsintatorony tetejét néhány karika banánnal díszítjük. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsintatornyot, és a desszertöntettel tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?