Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-banános palacsintatorony

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Palacsintához:

320 ml tej
25 g porcukor

Sütéshez:

kevés margarin

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)

Összeállításhoz:

kb. 120 g lekvár (pl. sárgabarack, áfonya, ribizli)
kb. 400 g banán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Palacsinta:
A kakaóport és a porcukrot kézi habverővel, néhány evőkanál tejben simára keverjük. Az amerikai palacsinta alapport a többi tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük, közben hozzáadjuk a kakaós-cukros tejet is. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd a masszából kb. 16 darab kis palacsintát sütünk. Ehhez palacsintánként kb. 2 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát megsütjük.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

Összeállítás:
A banánokat meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy palacsintát tányérra helyezünk, vékonyan megkenjük lekvárral, és kirakjuk banánkarikákkal. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén lekvár és banán kerül, majd a rétegezést újra megismételjük még egy palacsintával, lekvárral és banánnal. Végül ráhelyezünk egy 4. palacsintát, majd a palacsintatorony tetejét néhány karika banánnal díszítjük. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsintatornyot, és a desszertöntettel tálaljuk.

Tipp:

A palacsintatornyokat tálalhatjuk vaníliaízű Dr. Oetker Expressz Desszertöntettel is.
Kakaós-banános palacsintatorony

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!