Kakaós-banános palacsintatorony
Hozzávalók
Palacsintához:
1 tasak Dr. Oetker Amerikai palacsinta alappor
320 ml tej
25 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
25 g porcukor
Sütéshez:
kevés margarin
Öntethez:
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
250 ml tej
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Összeállításhoz:
kb. 120 g lekvár (pl. sárgabarack, áfonya, ribizli)
kb. 400 g banán
Elkészítés
Elkészítés:
Palacsinta:
A kakaóport és a porcukrot kézi habverővel, néhány evőkanál tejben simára keverjük. Az amerikai palacsinta alapport a többi tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük, közben hozzáadjuk a kakaós-cukros tejet is. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd a masszából kb. 16 darab kis palacsintát sütünk. Ehhez palacsintánként kb. 2 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát megsütjük.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
Összeállítás:
A banánokat meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy palacsintát tányérra helyezünk, vékonyan megkenjük lekvárral, és kirakjuk banánkarikákkal. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén lekvár és banán kerül, majd a rétegezést újra megismételjük még egy palacsintával, lekvárral és banánnal. Végül ráhelyezünk egy 4. palacsintát, majd a palacsintatorony tetejét néhány karika banánnal díszítjük. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsintatornyot, és a desszertöntettel tálaljuk.
A kakaóport és a porcukrot kézi habverővel, néhány evőkanál tejben simára keverjük. Az amerikai palacsinta alapport a többi tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük, közben hozzáadjuk a kakaós-cukros tejet is. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd a masszából kb. 16 darab kis palacsintát sütünk. Ehhez palacsintánként kb. 2 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát megsütjük.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
Összeállítás:
A banánokat meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy palacsintát tányérra helyezünk, vékonyan megkenjük lekvárral, és kirakjuk banánkarikákkal. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén lekvár és banán kerül, majd a rétegezést újra megismételjük még egy palacsintával, lekvárral és banánnal. Végül ráhelyezünk egy 4. palacsintát, majd a palacsintatorony tetejét néhány karika banánnal díszítjük. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsintatornyot, és a desszertöntettel tálaljuk.
Tipp:
A palacsintatornyokat tálalhatjuk vaníliaízű Dr. Oetker Expressz Desszertöntettel is.
Kedvencnek jelölöm
Kakaós-banános palacsintatorony
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Palacsintához:
320 ml tej
25 g porcukor
Sütéshez:
kevés margarin
Összeállításhoz:
kb. 120 g lekvár (pl. sárgabarack, áfonya, ribizli)
kb. 400 g banán
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Palacsinta:
A kakaóport és a porcukrot kézi habverővel, néhány evőkanál tejben simára keverjük. Az amerikai palacsinta alapport a többi tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük, közben hozzáadjuk a kakaós-cukros tejet is. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd a masszából kb. 16 darab kis palacsintát sütünk. Ehhez palacsintánként kb. 2 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát megsütjük.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
Összeállítás:
A banánokat meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy palacsintát tányérra helyezünk, vékonyan megkenjük lekvárral, és kirakjuk banánkarikákkal. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén lekvár és banán kerül, majd a rétegezést újra megismételjük még egy palacsintával, lekvárral és banánnal. Végül ráhelyezünk egy 4. palacsintát, majd a palacsintatorony tetejét néhány karika banánnal díszítjük. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsintatornyot, és a desszertöntettel tálaljuk.
A kakaóport és a porcukrot kézi habverővel, néhány evőkanál tejben simára keverjük. Az amerikai palacsinta alapport a többi tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük, közben hozzáadjuk a kakaós-cukros tejet is. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd a masszából kb. 16 darab kis palacsintát sütünk. Ehhez palacsintánként kb. 2 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát megsütjük.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
Összeállítás:
A banánokat meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy palacsintát tányérra helyezünk, vékonyan megkenjük lekvárral, és kirakjuk banánkarikákkal. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén lekvár és banán kerül, majd a rétegezést újra megismételjük még egy palacsintával, lekvárral és banánnal. Végül ráhelyezünk egy 4. palacsintát, majd a palacsintatorony tetejét néhány karika banánnal díszítjük. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsintatornyot, és a desszertöntettel tálaljuk.
Tipp:
A palacsintatornyokat tálalhatjuk vaníliaízű Dr. Oetker Expressz Desszertöntettel is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?