Kakaós kelt kuglóf
Hozzávalók
Kakaós kelt kuglóf
Elkészítés
Elkészítés
Amikor felfutott, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, cukrot, pici sót, vaníliás cukrot, reszelt narancshéjat. Kézzel, vagy kenyérsütőben alaposan kidolgozzuk a tésztát. Kelesztjük 45 percet, majd két részre osztjuk. Az egyikbe beletesszük a kakaóport, és pici tejjel beledolgozzuk a kakaót. Négyszögre nyújtjuk először a sárga tésztát, majd a kakaósat. Egymásra helyezzük, szorosan feltekerjük.
Kivajazott formába tesszük, kelesztjük kb. 30 percig.
Előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük.
20 perc sütés után takarjuk le papírral a kuglófot, hogy ne süljön nagyon meg.
Alternatív elkészítés
Kakaós kelt kuglóf
Hozzávalók
Kakaós kelt kuglóf
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amikor felfutott, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, cukrot, pici sót, vaníliás cukrot, reszelt narancshéjat. Kézzel, vagy kenyérsütőben alaposan kidolgozzuk a tésztát. Kelesztjük 45 percet, majd két részre osztjuk. Az egyikbe beletesszük a kakaóport, és pici tejjel beledolgozzuk a kakaót. Négyszögre nyújtjuk először a sárga tésztát, majd a kakaósat. Egymásra helyezzük, szorosan feltekerjük.
Kivajazott formába tesszük, kelesztjük kb. 30 percig.
Előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük.
20 perc sütés után takarjuk le papírral a kuglófot, hogy ne süljön nagyon meg.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?