Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Összeállításhoz:

kb. 20x30 cm jénai tál

Tésztához:

Tiramisu krémhez:

400 g mascarpone
400 ml habtejszín
2 evőkanál cukor

Ezenkívül:

10-15 db babapiskóta
125 ml erős kávé

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd a sütőpapírral együtt egy kb. 35x40 cm-es tepsibe fektetjük. Kevés tejjel megkenjük, porcukorral megszórjuk és villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.

Krém:
Amíg a leveles tészta kihűl, elkészítjük a krémet. A mascarponét, tejszínhabot, cukrot és bourbon vaníliás cukrot egy magasfalú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük.

Összeállítás:
A jénai tálban elhelyezzük az első leveles tészta lapot, ráadagoljuk a krém 1/3 részét, elsimítjuk (1. kép), majd ráhelyezünk egy réteg kávéba mártott babapiskótát (2. kép). Rákenjük a krém 1/3 részét, elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik leveles tésztát. Ezután a megmaradt krémet habzsákba töltjük és kör alakú nyomócső segítségével kis krém halmokat nyomunk a tésztára. Legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük (vagy egész éjszakára). Tálalás előtt kakaóporral megszórva díszítjük.

Tipp:

A tiramisu krémet ízesítheti 1-2 evőkanál amarettini likőrrel.
Leveles tiramisu Leveles tiramisu Leveles tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!