
Leveles tiramisu



Hozzávalók
Összeállításhoz:
kb. 20x30 cm jénai tál
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Tiramisu krémhez:
400 g mascarpone
400 ml habtejszín
2 evőkanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
Ezenkívül:
10-15 db babapiskóta
125 ml erős kávé
Díszítéshez:
Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd a sütőpapírral együtt egy kb. 35x40 cm-es tepsibe fektetjük. Kevés tejjel megkenjük, porcukorral megszórjuk és villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.
Krém:
Amíg a leveles tészta kihűl, elkészítjük a krémet. A mascarponét, tejszínhabot, cukrot és bourbon vaníliás cukrot egy magasfalú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük.
Összeállítás:
A jénai tálban elhelyezzük az első leveles tészta lapot, ráadagoljuk a krém 1/3 részét, elsimítjuk (1. kép), majd ráhelyezünk egy réteg kávéba mártott babapiskótát (2. kép). Rákenjük a krém 1/3 részét, elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik leveles tésztát. Ezután a megmaradt krémet habzsákba töltjük és kör alakú nyomócső segítségével kis krém halmokat nyomunk a tésztára. Legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük (vagy egész éjszakára). Tálalás előtt kakaóporral megszórva díszítjük.
A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd a sütőpapírral együtt egy kb. 35x40 cm-es tepsibe fektetjük. Kevés tejjel megkenjük, porcukorral megszórjuk és villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.
Krém:
Amíg a leveles tészta kihűl, elkészítjük a krémet. A mascarponét, tejszínhabot, cukrot és bourbon vaníliás cukrot egy magasfalú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük.
Összeállítás:
A jénai tálban elhelyezzük az első leveles tészta lapot, ráadagoljuk a krém 1/3 részét, elsimítjuk (1. kép), majd ráhelyezünk egy réteg kávéba mártott babapiskótát (2. kép). Rákenjük a krém 1/3 részét, elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik leveles tésztát. Ezután a megmaradt krémet habzsákba töltjük és kör alakú nyomócső segítségével kis krém halmokat nyomunk a tésztára. Legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük (vagy egész éjszakára). Tálalás előtt kakaóporral megszórva díszítjük.
Tipp:
A tiramisu krémet ízesítheti 1-2 evőkanál amarettini likőrrel.



Kedvencnek jelölöm

Leveles tiramisu
Hozzávalók
kb. 8 adag Leveles tiramisu elkészítéséhez
Összeállításhoz:
kb. 20x30 cm jénai tál
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Tiramisu krémhez:
400 g mascarpone
400 ml habtejszín
2 evőkanál cukor
Ezenkívül:
10-15 db babapiskóta
125 ml erős kávé
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
A Leveles tiramisu elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd a sütőpapírral együtt egy kb. 35x40 cm-es tepsibe fektetjük. Kevés tejjel megkenjük, porcukorral megszórjuk és villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.
Krém:
Amíg a leveles tészta kihűl, elkészítjük a krémet. A mascarponét, tejszínhabot, cukrot és bourbon vaníliás cukrot egy magasfalú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük.
Összeállítás:
A jénai tálban elhelyezzük az első leveles tészta lapot, ráadagoljuk a krém 1/3 részét, elsimítjuk (1. kép), majd ráhelyezünk egy réteg kávéba mártott babapiskótát (2. kép). Rákenjük a krém 1/3 részét, elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik leveles tésztát. Ezután a megmaradt krémet habzsákba töltjük és kör alakú nyomócső segítségével kis krém halmokat nyomunk a tésztára. Legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük (vagy egész éjszakára). Tálalás előtt kakaóporral megszórva díszítjük.
A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd a sütőpapírral együtt egy kb. 35x40 cm-es tepsibe fektetjük. Kevés tejjel megkenjük, porcukorral megszórjuk és villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.
Krém:
Amíg a leveles tészta kihűl, elkészítjük a krémet. A mascarponét, tejszínhabot, cukrot és bourbon vaníliás cukrot egy magasfalú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük.
Összeállítás:
A jénai tálban elhelyezzük az első leveles tészta lapot, ráadagoljuk a krém 1/3 részét, elsimítjuk (1. kép), majd ráhelyezünk egy réteg kávéba mártott babapiskótát (2. kép). Rákenjük a krém 1/3 részét, elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik leveles tésztát. Ezután a megmaradt krémet habzsákba töltjük és kör alakú nyomócső segítségével kis krém halmokat nyomunk a tésztára. Legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük (vagy egész éjszakára). Tálalás előtt kakaóporral megszórva díszítjük.
Tipp:
A tiramisu krémet ízesítheti 1-2 evőkanál amarettini likőrrel.



Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?