Kakaós-kókuszos csiga
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Sárgabarack mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tej-zsiradék keveréket és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, majd megvárjuk, hogy langyosra hűljön. A cukrot, a kókuszreszeléket és a kakaóport összekeverjük. Az olvasztott zsiradékkal megkenjük a tésztát, keveset félreteszünk. A kókuszos-kakaós keveréket egyenletesen a tésztára szórjuk úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk, majd ráspricceljük a maradék olvasztott zsiradékot.
A tésztát a másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 15-17 szeletre vágjuk, és a csigákat oldalukra fordítva egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. További kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kenés:
A kenéshez a tejet felmelegítjük, és megkenjük vele a csigák tetejét. Ezután a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
A sárgabaracklekvárt egy kis lábasban felmelegítjük, simára keverjük, és a kész csigákat még forrón átkenjük vele. A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Kakaós-kókuszos csiga
Hozzávalók
kb. 15-17 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Sárgabarack mázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tej-zsiradék keveréket és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, majd megvárjuk, hogy langyosra hűljön. A cukrot, a kókuszreszeléket és a kakaóport összekeverjük. Az olvasztott zsiradékkal megkenjük a tésztát, keveset félreteszünk. A kókuszos-kakaós keveréket egyenletesen a tésztára szórjuk úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk, majd ráspricceljük a maradék olvasztott zsiradékot.
A tésztát a másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 15-17 szeletre vágjuk, és a csigákat oldalukra fordítva egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. További kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kenés:
A kenéshez a tejet felmelegítjük, és megkenjük vele a csigák tetejét. Ezután a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
A sárgabaracklekvárt egy kis lábasban felmelegítjük, simára keverjük, és a kész csigákat még forrón átkenjük vele. A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?