Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-kókuszos csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15-17 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15-17 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
60 g cukor
250 ml tej
80 g vaj vagy margarin
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

70 g vaj vagy margarin
50 g cukor
40 g kókuszreszelék

Kenéshez:

3-4 evőkanál tej

Sárgabarack mázhoz:

3-4 evőkanál sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tej-zsiradék keveréket és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk.

Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, majd megvárjuk, hogy langyosra hűljön. A cukrot, a kókuszreszeléket és a kakaóport összekeverjük. Az olvasztott zsiradékkal megkenjük a tésztát, keveset félreteszünk. A kókuszos-kakaós keveréket egyenletesen a tésztára szórjuk úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk, majd ráspricceljük a maradék olvasztott zsiradékot.

A tésztát a másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 15-17 szeletre vágjuk, és a csigákat oldalukra fordítva egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. További kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Kenés:
A kenéshez a tejet felmelegítjük, és megkenjük vele a csigák tetejét. Ezután a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Máz:
A sárgabaracklekvárt egy kis lábasban felmelegítjük, simára keverjük, és a kész csigákat még forrón átkenjük vele. A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

Máz helyett a kihűlt csigákra csorgathatunk Dr. Oetker Tortabevonót, és megszórhatjuk egy kevés pirított kókuszreszelékkel.
Kakaós-kókuszos csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!