Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virágok leveles tésztából

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

piros ételszínezék
ha szükséges, kevés napraforgóolaj a kenéshez

Krémhez:

200 ml tej
1 teáskanál cukor

Díszítéshez:

1 evőkanál kajszidzsem
125 g málna
150 g málnadzsem
1 teáskanál porcukor
esetleg étkezési aranyfólia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük vele és sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát vékonyan megkenjük piros ételszínezékkel (ha szükséges a színezéket egy kis olajjal elkeverjük), és kb. 5 percig hagyjuk, hogy beszívja. Mind a 12 tésztavirághoz méretre vágunk 5 darab 3 x 6,5 cm-es tésztacsíkot. Minden csíkból masnit készítünk, és a rövid végeit összenyomjuk. Legjobb, ha eldobható kesztyűt használunk, hogy ne fogja meg a kezünket a festék. A tésztamasnikat egy 5-szirmú virággá összeállítjuk és az előkészített tepsibe tesszük. Mindegyik virág köré zsiradékkal bekent tortagyűrűt (kb. 7 cm Ø) állítunk vagy anélkül, a sütő középső részében aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Krém:
Időközben a krémhez kis tálban simára keverjük a pudingport 2 evőkanál tejjel és a cukorral. A maradék tejet kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Belekeverjük a kikevert pudingport, és közepes hőfokon kb. 30 másodpercig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzhelyről, hagyjuk egy kicsit lehűlni. Habzsákba töltjük, és belenyomjuk a virágok közepébe, majd hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A megsült virágokat ecsettel vékonyan megkenjük kajszidzsemmel. A málnát megmossuk, megtisztítjuk, és megszárítjuk. A málnadzsemet simára keverjük, és a puding tetejére a virágok közepébe egy-egy halom dzsemet nyomunk. Friss málnát teszünk rá, porcukorral meghintjük, esetleg aranyfóliával díszítve tálaljuk.

Tipp:

A virágok színeit tetszés szerint variálhatjuk. Használhatunk kék ételszínezéket, ilyenkor díszítsük a virágokat szederrel vagy áfonyával, de használhatunk zöld ételszínezéket is friss egressel kombinálva.
A Virágok leveles tésztából receptje 12 db sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!