![Virágok leveles tésztából](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31616/viragok-leveles-tesztabol-15233.jpg)
Virágok leveles tésztából
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát vékonyan megkenjük piros ételszínezékkel (ha szükséges a színezéket egy kis olajjal elkeverjük), és kb. 5 percig hagyjuk, hogy beszívja. Mind a 12 tésztavirághoz méretre vágunk 5 darab 3 x 6,5 cm-es tésztacsíkot. Minden csíkból masnit készítünk, és a rövid végeit összenyomjuk. Legjobb, ha eldobható kesztyűt használunk, hogy ne fogja meg a kezünket a festék. A tésztamasnikat egy 5-szirmú virággá összeállítjuk és az előkészített tepsibe tesszük. Mindegyik virág köré zsiradékkal bekent tortagyűrűt (kb. 7 cm Ø) állítunk vagy anélkül, a sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
Időközben a krémhez kis tálban simára keverjük a pudingport 2 evőkanál tejjel és a cukorral. A maradék tejet kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Belekeverjük a kikevert pudingport, és közepes hőfokon kb. 30 másodpercig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzhelyről, hagyjuk egy kicsit lehűlni. Habzsákba töltjük, és belenyomjuk a virágok közepébe, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A megsült virágokat ecsettel vékonyan megkenjük kajszidzsemmel. A málnát megmossuk, megtisztítjuk, és megszárítjuk. A málnadzsemet simára keverjük, és a puding tetejére a virágok közepébe egy-egy halom dzsemet nyomunk. Friss málnát teszünk rá, porcukorral meghintjük, esetleg aranyfóliával díszítve tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Virágok leveles tésztából
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát vékonyan megkenjük piros ételszínezékkel (ha szükséges a színezéket egy kis olajjal elkeverjük), és kb. 5 percig hagyjuk, hogy beszívja. Mind a 12 tésztavirághoz méretre vágunk 5 darab 3 x 6,5 cm-es tésztacsíkot. Minden csíkból masnit készítünk, és a rövid végeit összenyomjuk. Legjobb, ha eldobható kesztyűt használunk, hogy ne fogja meg a kezünket a festék. A tésztamasnikat egy 5-szirmú virággá összeállítjuk és az előkészített tepsibe tesszük. Mindegyik virág köré zsiradékkal bekent tortagyűrűt (kb. 7 cm Ø) állítunk vagy anélkül, a sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
Időközben a krémhez kis tálban simára keverjük a pudingport 2 evőkanál tejjel és a cukorral. A maradék tejet kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Belekeverjük a kikevert pudingport, és közepes hőfokon kb. 30 másodpercig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzhelyről, hagyjuk egy kicsit lehűlni. Habzsákba töltjük, és belenyomjuk a virágok közepébe, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A megsült virágokat ecsettel vékonyan megkenjük kajszidzsemmel. A málnát megmossuk, megtisztítjuk, és megszárítjuk. A málnadzsemet simára keverjük, és a puding tetejére a virágok közepébe egy-egy halom dzsemet nyomunk. Friss málnát teszünk rá, porcukorral meghintjük, esetleg aranyfóliával díszítve tálaljuk.
Tipp:
![A Virágok leveles tésztából receptje 12 db sütemény elkészítéséhez elegendő.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31616/viragok-leveles-tesztabol-15233.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?