
Virágok leveles tésztából



Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát vékonyan megkenjük piros ételszínezékkel (ha szükséges a színezéket egy kis olajjal elkeverjük), és kb. 5 percig hagyjuk, hogy beszívja. Mind a 12 tésztavirághoz méretre vágunk 5 darab 3 x 6,5 cm-es tésztacsíkot. Minden csíkból masnit készítünk, és a rövid végeit összenyomjuk. Legjobb, ha eldobható kesztyűt használunk, hogy ne fogja meg a kezünket a festék. A tésztamasnikat egy 5-szirmú virággá összeállítjuk és az előkészített tepsibe tesszük. Mindegyik virág köré zsiradékkal bekent tortagyűrűt (kb. 7 cm Ø) állítunk vagy anélkül, a sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
Időközben a krémhez kis tálban simára keverjük a pudingport 2 evőkanál tejjel és a cukorral. A maradék tejet kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Belekeverjük a kikevert pudingport, és közepes hőfokon kb. 30 másodpercig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzhelyről, hagyjuk egy kicsit lehűlni. Habzsákba töltjük, és belenyomjuk a virágok közepébe, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A megsült virágokat ecsettel vékonyan megkenjük kajszidzsemmel. A málnát megmossuk, megtisztítjuk, és megszárítjuk. A málnadzsemet simára keverjük, és a puding tetejére a virágok közepébe egy-egy halom dzsemet nyomunk. Friss málnát teszünk rá, porcukorral meghintjük, esetleg aranyfóliával díszítve tálaljuk.
Tipp:


Virágok leveles tésztából
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát vékonyan megkenjük piros ételszínezékkel (ha szükséges a színezéket egy kis olajjal elkeverjük), és kb. 5 percig hagyjuk, hogy beszívja. Mind a 12 tésztavirághoz méretre vágunk 5 darab 3 x 6,5 cm-es tésztacsíkot. Minden csíkból masnit készítünk, és a rövid végeit összenyomjuk. Legjobb, ha eldobható kesztyűt használunk, hogy ne fogja meg a kezünket a festék. A tésztamasnikat egy 5-szirmú virággá összeállítjuk és az előkészített tepsibe tesszük. Mindegyik virág köré zsiradékkal bekent tortagyűrűt (kb. 7 cm Ø) állítunk vagy anélkül, a sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
Időközben a krémhez kis tálban simára keverjük a pudingport 2 evőkanál tejjel és a cukorral. A maradék tejet kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Belekeverjük a kikevert pudingport, és közepes hőfokon kb. 30 másodpercig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzhelyről, hagyjuk egy kicsit lehűlni. Habzsákba töltjük, és belenyomjuk a virágok közepébe, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A megsült virágokat ecsettel vékonyan megkenjük kajszidzsemmel. A málnát megmossuk, megtisztítjuk, és megszárítjuk. A málnadzsemet simára keverjük, és a puding tetejére a virágok közepébe egy-egy halom dzsemet nyomunk. Friss málnát teszünk rá, porcukorral meghintjük, esetleg aranyfóliával díszítve tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?