Kakaós-mazsolás kuglóf tojásmentesen
Hozzávalók
Kakaós-mazsolás kuglóf tojásmentesen
30 dkg liszt
2 dl tej
0,5 dl étolaj
0,5 cs. élesztő
3 ek. cukor
csipet só
3 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
0,5 cs. mazsola
citromhéj, Dr. Oetker Vanillincukor (opcionális)
2 ek. tej
Elkészítés
Elkészítés
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, dagasztjuk. (Én ezt kenyérsütőgépben csináltam.)
A tésztát kétfelé vesszük. Egyik felébe rakjuk a mazsolát, másik felébe a kakaót a tejjel.
A cipókat egyforma nagyságúra kinyújtjuk, egymásra fektetjük és feltekerjük, mint a beiglit.
Jól kivajazott, lisztezett formába rakjuk. Tetejét olajjal megkenjük, és 1,5 órán át meleg helyen pihentetjük.
Majd megsütjük.
Érdemes tűpróbát tartani, és ha nagyon pirulna, alufóliával letakarni.
Utána becsomagolva hagyjuk kihűlni.
A tésztát kétfelé vesszük. Egyik felébe rakjuk a mazsolát, másik felébe a kakaót a tejjel.
A cipókat egyforma nagyságúra kinyújtjuk, egymásra fektetjük és feltekerjük, mint a beiglit.
Jól kivajazott, lisztezett formába rakjuk. Tetejét olajjal megkenjük, és 1,5 órán át meleg helyen pihentetjük.
Majd megsütjük.
Érdemes tűpróbát tartani, és ha nagyon pirulna, alufóliával letakarni.
Utána becsomagolva hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés
Kb. két éve lapul a szekrényem mélyén a kuglófformám. Sose használtam még. Véletlenül akadt ez a recept a kezembe és gondoltam, meg is sütöm, mert egyszerűnek tűnt. Finom lett. Pékségben dolgozok és állíthatom, sokkal finomabb, mint a gyári. Én most nem raktam bele citromhéjat, vaníliás cukrot, de legközelebb rakok bele.
Kedvencnek jelölöm
Kakaós-mazsolás kuglóf tojásmentesen
Hozzávalók
Kakaós-mazsolás kuglóf tojásmentesen
30 dkg liszt
2 dl tej
0,5 dl étolaj
0,5 cs. élesztő
3 ek. cukor
csipet só
0,5 cs. mazsola
citromhéj, Dr. Oetker Vanillincukor (opcionális)
2 ek. tej
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, dagasztjuk. (Én ezt kenyérsütőgépben csináltam.)
A tésztát kétfelé vesszük. Egyik felébe rakjuk a mazsolát, másik felébe a kakaót a tejjel.
A cipókat egyforma nagyságúra kinyújtjuk, egymásra fektetjük és feltekerjük, mint a beiglit.
Jól kivajazott, lisztezett formába rakjuk. Tetejét olajjal megkenjük, és 1,5 órán át meleg helyen pihentetjük.
Majd megsütjük.
Érdemes tűpróbát tartani, és ha nagyon pirulna, alufóliával letakarni.
Utána becsomagolva hagyjuk kihűlni.
A tésztát kétfelé vesszük. Egyik felébe rakjuk a mazsolát, másik felébe a kakaót a tejjel.
A cipókat egyforma nagyságúra kinyújtjuk, egymásra fektetjük és feltekerjük, mint a beiglit.
Jól kivajazott, lisztezett formába rakjuk. Tetejét olajjal megkenjük, és 1,5 órán át meleg helyen pihentetjük.
Majd megsütjük.
Érdemes tűpróbát tartani, és ha nagyon pirulna, alufóliával letakarni.
Utána becsomagolva hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés
Kb. két éve lapul a szekrényem mélyén a kuglófformám. Sose használtam még. Véletlenül akadt ez a recept a kezembe és gondoltam, meg is sütöm, mert egyszerűnek tűnt. Finom lett. Pékségben dolgozok és állíthatom, sokkal finomabb, mint a gyári. Én most nem raktam bele citromhéjat, vaníliás cukrot, de legközelebb rakok bele.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?