Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-mazsolás kuglóf tojásmentesen

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós-mazsolás kuglóf tojásmentesen

30 dkg liszt
2 dl tej
0,5 dl étolaj
0,5 cs. élesztő
3 ek. cukor
csipet só
0,5 cs. mazsola
citromhéj, Dr. Oetker Vanillincukor (opcionális)
2 ek. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, dagasztjuk. (Én ezt kenyérsütőgépben csináltam.)
A tésztát kétfelé vesszük. Egyik felébe rakjuk a mazsolát, másik felébe a kakaót a tejjel.
A cipókat egyforma nagyságúra kinyújtjuk, egymásra fektetjük és feltekerjük, mint a beiglit.
Jól kivajazott, lisztezett formába rakjuk. Tetejét olajjal megkenjük, és 1,5 órán át meleg helyen pihentetjük.
Majd megsütjük.
Érdemes tűpróbát tartani, és ha nagyon pirulna, alufóliával letakarni.
Utána becsomagolva hagyjuk kihűlni.

Alternatív elkészítés

Kb. két éve lapul a szekrényem mélyén a kuglófformám. Sose használtam még. Véletlenül akadt ez a recept a kezembe és gondoltam, meg is sütöm, mert egyszerűnek tűnt. Finom lett. Pékségben dolgozok és állíthatom, sokkal finomabb, mint a gyári. Én most nem raktam bele citromhéjat, vaníliás cukrot, de legközelebb rakok bele.
Kakaós-mazsolás kuglóf tojásmentesen

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!