Vegán karácsonyi keksz
Hozzávalók
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat tálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissen tartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 0,3 cm vastagra nyújtjuk, és kekszeket szúrunk ki belőle. A kekszeket két, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és sasliknyárssal minden kekszbe szúrunk egy-egy lyukat. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket sütőrácsra téve hűlni hagyjuk.
Díszítés:
Díszítésnek a tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk. A porcukrot és a citromlevet sűrű, spriccelhető mázzá keverjük, és habzsákba töltjük. A diót, mogyorót és az aszalt gyümölcsöt finomra aprítjuk. A kekszeket tetszés szerint a mázzal vagy a tortabevonóval díszítjük, majd dekorcukrot, illetve diót, mogyorót és aszalt gyümölcsöket ragasztunk rá vagy dekortollal írjuk rá, hogy „Merry Xmas”, de ehhez előbb hagyjuk teljesen megszáradni a porcukros mázat.
Tipp:
Vegán karácsonyi keksz
Hozzávalók
kb. 35-40 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat tálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissen tartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 0,3 cm vastagra nyújtjuk, és kekszeket szúrunk ki belőle. A kekszeket két, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és sasliknyárssal minden kekszbe szúrunk egy-egy lyukat. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket sütőrácsra téve hűlni hagyjuk.
Díszítés:
Díszítésnek a tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk. A porcukrot és a citromlevet sűrű, spriccelhető mázzá keverjük, és habzsákba töltjük. A diót, mogyorót és az aszalt gyümölcsöt finomra aprítjuk. A kekszeket tetszés szerint a mázzal vagy a tortabevonóval díszítjük, majd dekorcukrot, illetve diót, mogyorót és aszalt gyümölcsöket ragasztunk rá vagy dekortollal írjuk rá, hogy „Merry Xmas”, de ehhez előbb hagyjuk teljesen megszáradni a porcukros mázat.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?