Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán karácsonyi keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 35-40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 35-40 darab elkészítéséhez

Tésztához:

300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
180 g vegán margarin
100 g porcukor
1 evőkanál hideg víz

Díszítéshez:

100 g vegán ét tortabevonó
125 g porcukor
1 evőkanál citromlé
Dr. Oetker Dekor cukrok
30 g tetszés szerinti dió, mogyoró
30 g tetszés szerinti aszalt gyümölcs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tésztához a hozzávalókat tálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissen tartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 0,3 cm vastagra nyújtjuk, és kekszeket szúrunk ki belőle. A kekszeket két, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és sasliknyárssal minden kekszbe szúrunk egy-egy lyukat. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült kekszeket sütőrácsra téve hűlni hagyjuk.

Díszítés:
Díszítésnek a tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk. A porcukrot és a citromlevet sűrű, spriccelhető mázzá keverjük, és habzsákba töltjük. A diót, mogyorót és az aszalt gyümölcsöt finomra aprítjuk. A kekszeket tetszés szerint a mázzal vagy a tortabevonóval díszítjük, majd dekorcukrot, illetve diót, mogyorót és aszalt gyümölcsöket ragasztunk rá vagy dekortollal írjuk rá, hogy „Merry Xmas”, de ehhez előbb hagyjuk teljesen megszáradni a porcukros mázat.

Tipp:

Légmentesen elcsomagolva a kekszek akár 6 hétig is tárolhatók.
A Vegán karácsonyi keksz receptje 35-40 darab sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!