Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán karácsonyi keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 35-40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 35-40 darab elkészítéséhez

Tésztához:

300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
180 g vegán margarin
100 g porcukor
1 evőkanál hideg víz

Díszítéshez:

100 g vegán ét tortabevonó
125 g porcukor
1 evőkanál citromlé
Dr. Oetker Dekor cukrok
30 g tetszés szerinti dió, mogyoró
30 g tetszés szerinti aszalt gyümölcs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tésztához a hozzávalókat tálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissen tartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 0,3 cm vastagra nyújtjuk, és kekszeket szúrunk ki belőle. A kekszeket két, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és sasliknyárssal minden kekszbe szúrunk egy-egy lyukat. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült kekszeket sütőrácsra téve hűlni hagyjuk.

Díszítés:
Díszítésnek a tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk. A porcukrot és a citromlevet sűrű, spriccelhető mázzá keverjük, és habzsákba töltjük. A diót, mogyorót és az aszalt gyümölcsöt finomra aprítjuk. A kekszeket tetszés szerint a mázzal vagy a tortabevonóval díszítjük, majd dekorcukrot, illetve diót, mogyorót és aszalt gyümölcsöket ragasztunk rá vagy dekortollal írjuk rá, hogy „Merry Xmas”, de ehhez előbb hagyjuk teljesen megszáradni a porcukros mázat.

Tipp:

Légmentesen elcsomagolva a kekszek akár 6 hétig is tárolhatók.
A Vegán karácsonyi keksz receptje 35-40 darab sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!