Karácsonyi sonkás nyárs
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát hűlni hagyjuk. Megmossuk a kakukkfűvet és az almát. Az almák héját tetszés szerint levághatjuk, majd körülbelül 5 mm vastagra szeleteljük az almát. Szaggassunk ki kb. 20 csillagot, és tegyük őket minden egyes nyárs tetejére. A száraz kakukkfűvet morzsoljuk szét és szórjuk a tésztára.
Tipp:
Karácsonyi sonkás nyárs
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát hűlni hagyjuk. Megmossuk a kakukkfűvet és az almát. Az almák héját tetszés szerint levághatjuk, majd körülbelül 5 mm vastagra szeleteljük az almát. Szaggassunk ki kb. 20 csillagot, és tegyük őket minden egyes nyárs tetejére. A száraz kakukkfűvet morzsoljuk szét és szórjuk a tésztára.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
2020. November. 20. 14:14
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?