Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi sonkás nyárs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

100-150 g vékonyra szeletelt gépsonka
ízlés szerint 1-2 evőkanál mustár
2 közepes, piros alma
20 darab saslikpálca (fa)

Díszítéshez:

4 ág friss kakukkfű

Elkészítés

Előkészítés:

A fa nyársakat hideg vízben legalább 10 percig áztassuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, némi mustárral megkenjük, majd a vékonyra szeletelt sonkával beborítjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén kb. 20x2 cm-es csíkokra vágjuk. Egy-egy csík sonkás-tésztát kígyót formázva nyársra húzunk (1. ábra). A sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 35x40 cm) helyezzük a „kis fenyőfákat”. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

A megsült tésztát hűlni hagyjuk. Megmossuk a kakukkfűvet és az almát. Az almák héját tetszés szerint levághatjuk, majd körülbelül 5 mm vastagra szeleteljük az almát. Szaggassunk ki kb. 20 csillagot, és tegyük őket minden egyes nyárs tetejére. A száraz kakukkfűvet morzsoljuk szét és szórjuk a tésztára.

Tipp:

Tetszés szerint mustár helyett használhatunk ketchupot vagy majonézt.
Karácsonyi sonkás nyárs Karácsonyi sonkás nyárs

Hozzászólások

R
Radicscsillamarianna
Dátum 2020. November. 20. 14:14
Ez nagyon ötletes!

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-27
1 Kedvelés

Burgonyát a sütibe!

Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-13
1 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!