Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baklava

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Töltelékhez:

500 g dió

Kenéshez:

300 g margarin

Sziruphoz:

250 ml víz
100 g cukor
100 g méz

Dízsítéshez:

dióbél

Elkészítés

Előkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A töltelékhez a diót durvára törjük, majd forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk. Kihűlés után ledaráljuk és öt egyenlő részre osztjuk.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük, majd a tepsire helyezünk egy réteslapot, a túllógó tésztarészt visszahajtjuk és megkenjük margarinnal. A második réteslapot is ráfektetjük, a túllógó részt ezúttal a másik oldalról visszahajtjuk a tésztára és szintén megkenjük margarinnal. A diós töltelék egy részével megszórjuk a tésztát, majd ismét két margarinnal megkent réteslapot helyezünk a tepsibe és a töltelékkel meghintjük. A maradék hat réteslappal megismételjük a folyamatot és a maradék tölteléket elosztjuk rajta. A sütemény tetejére végül két margarinnal megkent réteslapot teszünk. Sütés előtt rombuszokra vágjuk a tésztát a sütőformában, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk és készre sütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Szirup:
A vizet, a cukrot, a mézet és a vanília aromát felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Az elkészült baklavát kivesszük a sütőből és azonnal egyenletesen elosztjuk rajta az édes szirupot, majd kb. három-négy órát pihentetjük.

Tálalás:
A bevágások mentén óvatosan szétválasztjuk a süteményszeleteket, majd dióval díszítve tálaljuk.

Tipp:

Ízlés szerint durvára vágott pisztáciával is díszíthetjük a süteményt.
Baklava

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Csökkentett kalória
Szükséges idő 0-20 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2021-06-09
0 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-02
0 Kedvelés

Süssünk sajtos süteményeket!

Sajtból van a Hold! … Vagy ha a Hold nem is, cikkünk süteményei bizony telis-tele vannak ízletes sajtokkal. És ki ne szeretné a sajtokat?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-28
0 Kedvelés

Low carb édességek – csökkentsük a szénhidrátot!

Első hallásra talán nehéz küldetésnek tűnik a szénhidrát csökkentése, hiszen a sütemények, desszertek alapvetően igencsak gazdagok szénhidrátokban.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-26
0 Kedvelés

Színes és mókás édességek gyereknapra

A május igazi családi hónap: az első vasárnap az édesanyáké, az utolsó pedig a gyerekeké. Erre az alkalomra jöhet minden, ami színes, mintás, látványos, hiszen a gyerekek oda vannak a mókás külsejű finomságokért.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-12
1 Kedvelés

Használjuk fel a tavalyi lekvárt, befőttet!

Még mindig árválkodik a kamrapolcon pár üveg tavalyi lekvár, befőtt? Itt az ideje készíteni belőlük valami finom édességet, hogy átadhassák a helyüket az újaknak, hiszen az eperrel már kezdetét is vette a befőzési szezon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-30
1 Kedvelés

Könnyű desszertek vegán módra

Ha vegán életmódot folytatunk, elkötelezzük magunkat a növényi étrend mellett, azaz kizárunk minden állati eredetű táplálékot az étrendünkből, nemcsak a húst, hanem a tejtermékeket, a tojást, sőt a mézet is.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!