Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kanalas fánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kanalas fánk

25 dkg liszt
2 tojás
2 doboz gyümölcsös joghurt (ízlés szerint)
lekvár (érdemes olyat használni, ami kihozza a joghurt ízét pl. meggyes joghurt- baracklekvár, citrom joghurt - eperlekvár)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Olajat hevítünk, amibe a fánkokat szaggathatjuk.

Elkészítés

A lekváron kívül mindent összekeverünk, és teáskanál segítségével beleszaggatjuk a forró olajba. Sötétbarnásra sütjük, amíg el nem éri a kellő belső állagot. Lecsepegtetjük, és kész.

Tálalás

Lekvárral tálaljuk, amit enyhén meg is langyosíthatunk.

Tárolás

Egy tálban nem túl magas páratartalom mellett pár napig eláll.
Kanalas fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
69 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!