Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kapros-tejfölös lángos lila hagymával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Tésztához:

150 g kefir
125 ml hideg víz

Szóráshoz:

némi liszt

Sütéshez:

napraforgóolaj

Feltéthez:

kb. 450 g tejföl
2 kisebb csokor kapor
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A feltéthez a kaprot megmossuk, leszárazzuk és finomra aprítjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük. A tejfölhöz hozzákeverjük a kaprot és a fokhagymát, majd sóval ízesítjük. A lila hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk.

Elkészítés:

Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kefirt és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát kézzel kissé átdolgozzuk, majd a felületét megszórjuk liszttel. A tálat konyharuhával lefedjük, és a tésztát szobahőmérsékleten 10 percig pihenni hagyjuk.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. 8 egyenlő részre osztjuk, majd golyókat formázunk, és egyesével enyhén lisztezett felületen, sodrófával kb. 16-17 cm átmérőjű kör alakú tésztákat nyújtunk. Időközben az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk (annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek). A lángosok mindkét oldalát a forró olajban aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, papírtörlővel bélelt tálba állítjuk, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.

A kész lángosokon elosztjuk a kapros tejfölt és a lila hagymát.

Tipp:

Készíthetünk a lángosokhoz fokhagymás kenegetőt. Ehhez 8 darab fokhagymagerezdet megpucolunk és fokhagymanyomón áttörünk, majd összekeverjük 2 evőkanál napraforgóolajjal és sóval, végül felhígítjuk kb. 120 ml vízzel.
Kapros-tejfölös lángos lila hagymával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!