Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kapros-tejfölös lángos lila hagymával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 darab

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Tésztához:

150 g kefir
125 ml hideg víz

Szóráshoz:

némi liszt

Sütéshez:

napraforgóolaj

Feltéthez:

kb. 450 g tejföl
2 kisebb csokor kapor
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A feltéthez a kaprot megmossuk, leszárazzuk és finomra aprítjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük. A tejfölhöz hozzákeverjük a kaprot és a fokhagymát, majd sóval ízesítjük. A lila hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk.

Elkészítés:

Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kefirt és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát kézzel kissé átdolgozzuk, majd a felületét megszórjuk liszttel. A tálat konyharuhával lefedjük, és a tésztát szobahőmérsékleten 10 percig pihenni hagyjuk.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. 8 egyenlő részre osztjuk, majd golyókat formázunk, és egyesével enyhén lisztezett felületen, sodrófával kb. 16-17 cm átmérőjű kör alakú tésztákat nyújtunk. Időközben az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk (annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek). A lángosok mindkét oldalát a forró olajban aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, papírtörlővel bélelt tálba állítjuk, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.

A kész lángosokon elosztjuk a kapros tejfölt és a lila hagymát.

Tipp:

Készíthetünk a lángosokhoz fokhagymás kenegetőt. Ehhez 8 darab fokhagymagerezdet megpucolunk és fokhagymanyomón áttörünk, majd összekeverjük 2 evőkanál napraforgóolajjal és sóval, végül felhígítjuk kb. 120 ml vízzel.
Kapros-tejfölös lángos lila hagymával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!