Kapucíner szelet


Hozzávalók
Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Máz:
Elkészítés
Elkészítés
sütőport. Közepes, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, 170 C°-on, nem légkeverésen.
A krémhez a pudingport elkeverjük a tejjel, és sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A puha margarint a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudingos masszával
összevegyítve, felhabosítjuk, így könnyű krémet kapunk. A krém felét a piskótára
kenjük, a másik felét a kakaóval sötétre színezzük, és a világos krém tetejére kenjük.
Egy kicsit dermedni hagyjuk, végül bevonjuk az egészet csokoládémázzal. Mielőtt a
csoki teljesen megdermedne, felszeleteljük.



Kapucíner szelet
Hozzávalók
Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Máz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
sütőport. Közepes, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, 170 C°-on, nem légkeverésen.
A krémhez a pudingport elkeverjük a tejjel, és sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A puha margarint a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudingos masszával
összevegyítve, felhabosítjuk, így könnyű krémet kapunk. A krém felét a piskótára
kenjük, a másik felét a kakaóval sötétre színezzük, és a világos krém tetejére kenjük.
Egy kicsit dermedni hagyjuk, végül bevonjuk az egészet csokoládémázzal. Mielőtt a
csoki teljesen megdermedne, felszeleteljük.
Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?