sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kapucíner szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

Tészta:

6 tojás
6 evőkanál cukor
1 dl étolaj
6 evőkanál liszt

Krém:

1 csomag tejszínízű pudingpor
3 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg cukor

Máz:

1 tábla tortabevonó csokoládé
6-7 dkg margarin
1 evőkanál étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 6 tojást, cukrot, étolajat, robotgéppel felverjük, hozzákeverjük a lisztet, kakaót és a
sütőport. Közepes, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, 170 C°-on, nem légkeverésen.
A krémhez a pudingport elkeverjük a tejjel, és sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A puha margarint a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudingos masszával
összevegyítve, felhabosítjuk, így könnyű krémet kapunk. A krém felét a piskótára
kenjük, a másik felét a kakaóval sötétre színezzük, és a világos krém tetejére kenjük.
Egy kicsit dermedni hagyjuk, végül bevonjuk az egészet csokoládémázzal. Mielőtt a
csoki teljesen megdermedne, felszeleteljük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!