
Csokoládés tiramisu



Hozzávalók
Tésztához:
Áztatáshoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukor felével.
Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és addig verjük, míg a cukor teljesen elolvad. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).
Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és kakaóport, majd minden adagolás után átkeverjük. A kikevert tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk, majd az előmelegített sütőben sütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát hagyjuk kihűlni, majd kb. 6 cm átmérőjű tallérokat szaggatunk (8-12 db).
Egy keverőedényben az eszpresszót, csokoládélikőrt és a rumot elkeverjük.
Krém:
A hideg tejet egy keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a krémport és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 3 percig habosra keverjük. A krémet habzsákba töltjük.
Összeállítás:
A tallérok felét desszertes poharakba helyezzük és 2 evőkanálnyi kávés masszával meglocsoljuk. Egy rétegnyi krémmel borítjuk, majd újabb réteg piskóta tallérral fedjük, újra áztatjuk, és újabb krém réteggel zárjuk. A desszertet 2-3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A desszertet kakaóporral hintjük és ízlés szerint díszítjük.


Csokoládés tiramisu
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukor felével.
Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és addig verjük, míg a cukor teljesen elolvad. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).
Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és kakaóport, majd minden adagolás után átkeverjük. A kikevert tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk, majd az előmelegített sütőben sütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát hagyjuk kihűlni, majd kb. 6 cm átmérőjű tallérokat szaggatunk (8-12 db).
Egy keverőedényben az eszpresszót, csokoládélikőrt és a rumot elkeverjük.
Krém:
A hideg tejet egy keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a krémport és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 3 percig habosra keverjük. A krémet habzsákba töltjük.
Összeállítás:
A tallérok felét desszertes poharakba helyezzük és 2 evőkanálnyi kávés masszával meglocsoljuk. Egy rétegnyi krémmel borítjuk, majd újabb réteg piskóta tallérral fedjük, újra áztatjuk, és újabb krém réteggel zárjuk. A desszertet 2-3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A desszertet kakaóporral hintjük és ízlés szerint díszítjük.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?