Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi csokitorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
8 ek. cukor
6 ek. liszt
3 ek. darált dió

Krém:

10 dkg étcsoki
3,5 dl tej
1 ek. rum
30 dkg margarin
15-20 dkg porcukor

Díszíteni:

10 dkg étcsoki
1 ek. étolaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát megsütjük, kihűtjük, és háromfelé vágjuk. A pudingot megfőzzük a tejjel és még forrón beletördeljük a csokit, elolvasztjuk benne és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, a rumot és a kakaóport. Robotgéppel jól összedolgozzuk és megkenjük vele a tortalapokat, és körbe is kenjük vele a tortát. Hűtőbe tesszük dermedni. A díszítéshez a csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk, kicsit kevergetjük, hogy ne legyen nagyon meleg és a torta tetejére csorgatjuk. Gyorsan elsimítjuk, mert a hideg tortán gyorsan dermed, visszarakjuk a hűtőbe. A marcipánt kinyújtjuk és csillagokat szaggatunk belőle. Kidíszítjük vele a tortát.
Karácsonyi csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!