Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi csokitorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
8 ek. cukor
6 ek. liszt
3 ek. darált dió

Krém:

10 dkg étcsoki
3,5 dl tej
1 ek. rum
30 dkg margarin
15-20 dkg porcukor

Díszíteni:

10 dkg étcsoki
1 ek. étolaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát megsütjük, kihűtjük, és háromfelé vágjuk. A pudingot megfőzzük a tejjel és még forrón beletördeljük a csokit, elolvasztjuk benne és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, a rumot és a kakaóport. Robotgéppel jól összedolgozzuk és megkenjük vele a tortalapokat, és körbe is kenjük vele a tortát. Hűtőbe tesszük dermedni. A díszítéshez a csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk, kicsit kevergetjük, hogy ne legyen nagyon meleg és a torta tetejére csorgatjuk. Gyorsan elsimítjuk, mert a hideg tortán gyorsan dermed, visszarakjuk a hűtőbe. A marcipánt kinyújtjuk és csillagokat szaggatunk belőle. Kidíszítjük vele a tortát.
Karácsonyi csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!