Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi csokitorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
8 ek. cukor
6 ek. liszt
3 ek. darált dió

Krém:

10 dkg étcsoki
3,5 dl tej
1 ek. rum
30 dkg margarin
15-20 dkg porcukor

Díszíteni:

10 dkg étcsoki
1 ek. étolaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát megsütjük, kihűtjük, és háromfelé vágjuk. A pudingot megfőzzük a tejjel és még forrón beletördeljük a csokit, elolvasztjuk benne és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, a rumot és a kakaóport. Robotgéppel jól összedolgozzuk és megkenjük vele a tortalapokat, és körbe is kenjük vele a tortát. Hűtőbe tesszük dermedni. A díszítéshez a csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk, kicsit kevergetjük, hogy ne legyen nagyon meleg és a torta tetejére csorgatjuk. Gyorsan elsimítjuk, mert a hideg tortán gyorsan dermed, visszarakjuk a hűtőbe. A marcipánt kinyújtjuk és csillagokat szaggatunk belőle. Kidíszítjük vele a tortát.
Karácsonyi csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!