Mogyoró-mókusok
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
mókus formájú kiszúró (kb. 5x8 cm)
Tésztához:
100 g aprított mogyoró
250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 csipet só
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Dr. Oetker Dekor Toll Csokoládé- és karamellízű
25 g Dr. Oetker Marcipán
kb. 25 g egész mogyoró
Elkészítés
Előkészítés:
A Mogyoró-mókusok aprósütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Az aprított mogyorót megőröljük kb. 1 evőkanállal leveszünk, és félretesszük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába tekerve kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, a motívumokat kiszúrjuk, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk. Egy kis sarkot levágunk. A kekszek felére kevés tortabevonóval mókusfarkat rajzolunk, és őrölt mogyoróval megszórjuk. 1-1 kekszet egy adag tortabevonóval összeragasztunk. A marcipánból kis golyókat formázunk a szemnek és dekortollal díszítjük. A Mogyoró-mókusok kezébe tortabevonóval egész mogyorókat ragasztunk és tetszés szerint rágófogakkal dekoráljuk. A tortabevonót hagyjuk kihűlni.
Az aprított mogyorót megőröljük kb. 1 evőkanállal leveszünk, és félretesszük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába tekerve kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, a motívumokat kiszúrjuk, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk. Egy kis sarkot levágunk. A kekszek felére kevés tortabevonóval mókusfarkat rajzolunk, és őrölt mogyoróval megszórjuk. 1-1 kekszet egy adag tortabevonóval összeragasztunk. A marcipánból kis golyókat formázunk a szemnek és dekortollal díszítjük. A Mogyoró-mókusok kezébe tortabevonóval egész mogyorókat ragasztunk és tetszés szerint rágófogakkal dekoráljuk. A tortabevonót hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Jól záró dobozban a kiflik kb. 2 hétig tárolható a Mogyoró-mókusok aprósütemény.
Kedvencnek jelölöm
Mogyoró-mókusok
Hozzávalók
kb. 25 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
mókus formájú kiszúró (kb. 5x8 cm)
Tésztához:
100 g aprított mogyoró
250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Mogyoró-mókusok aprósütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Az aprított mogyorót megőröljük kb. 1 evőkanállal leveszünk, és félretesszük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába tekerve kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, a motívumokat kiszúrjuk, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk. Egy kis sarkot levágunk. A kekszek felére kevés tortabevonóval mókusfarkat rajzolunk, és őrölt mogyoróval megszórjuk. 1-1 kekszet egy adag tortabevonóval összeragasztunk. A marcipánból kis golyókat formázunk a szemnek és dekortollal díszítjük. A Mogyoró-mókusok kezébe tortabevonóval egész mogyorókat ragasztunk és tetszés szerint rágófogakkal dekoráljuk. A tortabevonót hagyjuk kihűlni.
Az aprított mogyorót megőröljük kb. 1 evőkanállal leveszünk, és félretesszük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába tekerve kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, a motívumokat kiszúrjuk, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk. Egy kis sarkot levágunk. A kekszek felére kevés tortabevonóval mókusfarkat rajzolunk, és őrölt mogyoróval megszórjuk. 1-1 kekszet egy adag tortabevonóval összeragasztunk. A marcipánból kis golyókat formázunk a szemnek és dekortollal díszítjük. A Mogyoró-mókusok kezébe tortabevonóval egész mogyorókat ragasztunk és tetszés szerint rágófogakkal dekoráljuk. A tortabevonót hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Jól záró dobozban a kiflik kb. 2 hétig tárolható a Mogyoró-mókusok aprósütemény.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?