Mogyoró-mókusok
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az aprított mogyorót megőröljük kb. 1 evőkanállal leveszünk, és félretesszük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába tekerve kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, a motívumokat kiszúrjuk, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk. Egy kis sarkot levágunk. A kekszek felére kevés tortabevonóval mókusfarkat rajzolunk, és őrölt mogyoróval megszórjuk. 1-1 kekszet egy adag tortabevonóval összeragasztunk. A marcipánból kis golyókat formázunk a szemnek és dekortollal díszítjük. A Mogyoró-mókusok kezébe tortabevonóval egész mogyorókat ragasztunk és tetszés szerint rágófogakkal dekoráljuk. A tortabevonót hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Mogyoró-mókusok
Hozzávalók
kb. 25 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az aprított mogyorót megőröljük kb. 1 evőkanállal leveszünk, és félretesszük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába tekerve kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, a motívumokat kiszúrjuk, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk. Egy kis sarkot levágunk. A kekszek felére kevés tortabevonóval mókusfarkat rajzolunk, és őrölt mogyoróval megszórjuk. 1-1 kekszet egy adag tortabevonóval összeragasztunk. A marcipánból kis golyókat formázunk a szemnek és dekortollal díszítjük. A Mogyoró-mókusok kezébe tortabevonóval egész mogyorókat ragasztunk és tetszés szerint rágófogakkal dekoráljuk. A tortabevonót hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?