Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyoró-mókusok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
mókus formájú kiszúró (kb. 5x8 cm)

Tésztához:

100 g aprított mogyoró
250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mogyoró-mókusok aprósütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az aprított mogyorót megőröljük kb. 1 evőkanállal leveszünk, és félretesszük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába tekerve kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, a motívumokat kiszúrjuk, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk. Egy kis sarkot levágunk. A kekszek felére kevés tortabevonóval mókusfarkat rajzolunk, és őrölt mogyoróval megszórjuk. 1-1 kekszet egy adag tortabevonóval összeragasztunk. A marcipánból kis golyókat formázunk a szemnek és dekortollal díszítjük. A Mogyoró-mókusok kezébe tortabevonóval egész mogyorókat ragasztunk és tetszés szerint rágófogakkal dekoráljuk. A tortabevonót hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Jól záró dobozban a kiflik kb. 2 hétig tárolható a Mogyoró-mókusok aprósütemény.
Mogyoró-mókusok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!