Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyoró-mókusok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
mókus formájú kiszúró (kb. 5x8 cm)

Tésztához:

100 g aprított mogyoró
250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mogyoró-mókusok aprósütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az aprított mogyorót megőröljük kb. 1 evőkanállal leveszünk, és félretesszük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába tekerve kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, a motívumokat kiszúrjuk, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk. Egy kis sarkot levágunk. A kekszek felére kevés tortabevonóval mókusfarkat rajzolunk, és őrölt mogyoróval megszórjuk. 1-1 kekszet egy adag tortabevonóval összeragasztunk. A marcipánból kis golyókat formázunk a szemnek és dekortollal díszítjük. A Mogyoró-mókusok kezébe tortabevonóval egész mogyorókat ragasztunk és tetszés szerint rágófogakkal dekoráljuk. A tortabevonót hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Jól záró dobozban a kiflik kb. 2 hétig tárolható a Mogyoró-mókusok aprósütemény.
Mogyoró-mókusok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-10-17
2 Kedvelés

Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!

Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!