Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi marcipános tiramisu torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt

Krémhez:

3 tojás
3 dl tejszín
15 dkg Mascarpone
10 dkg cukor
fél dl rum
3 ek instant kávé

Díszítéshez:

ételfesték (ízlés szerint, bármilyen szín)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát sütünk, amit kihűlés után 2 vagy 3 darabba vágunk.
A krémhez a tojásokat a cukorral sűrűre főzzük, belekeverjük a kakaót, kávéport, rumot. Közben a tejszínt a habfixálóval felverjük, hozzákeverjük a Mascarponét és kihabosítjuk, majd beleforgatjuk a langyos kávékrémet.
A tortalapokat, és oldalát bekenjük, illetve bevonjuk a krémmel, és marcipánnal díszítjük.
Én a marcipánból egy kis darabot félreteszek, a többit akkorára nyújtom, hogy a torta oldalát és tetejét teljesen befedje.
A félretett marcipánt a kellő színűre színezem, kinyújtom, és kiszaggatom. Kevés vízzel odaragasztom a tortára. A közepén a csillag speciális szórócukorból van, de bármivel lehet helyettesíteni.

Tálalás

Kb. 16 szelet lesz

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Kicsit aprólékos a díszítés miatt, de bármilyen más alkalomra is megfelel, és csak a fantázia szabhat határt a dísznek :)
Karácsonyi marcipános tiramisu torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!