Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Non plus ultra

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30-32 darab

Hozzávalók

kb. 30-32 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúróforma (kör alakú, kb. 4 cm Ø)

Tésztához:

200 g búzaliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
180 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Tetejére:

2 darab tojásfehérje (M-es)
200 g porcukor
1 csipet só

Ezenkívül:

kb. 150-180 g sárgabaracklekvár 
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróformával páros számú korongot szaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásfehérjét a sóval konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a porcukrot, és sűrű, fényes, krémes állagú masszává verjük. Egy kiskanál segítségével a korongokra kanalazzuk (nem túl magasan) úgy, hogy körben, a korongok szélénél egy keskeny peremet üresen hagyunk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt korongok felének alját vékonyan megkenjük a sárgabaracklekvárral, és óvatosan összeragasztjuk az

Tipp:

Ribizli- vagy szilvalekvárt is választhatunk a non plus ultrához.
Non plus ultra

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!