Non plus ultra
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
kiszúróforma (kör alakú, kb. 4 cm Ø)
Tésztához:
200 g búzaliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
180 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só
Tetejére:
2 darab tojásfehérje (M-es)
200 g porcukor
1 csipet só
Ezenkívül:
kb. 150-180 g sárgabaracklekvár
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróformával páros számú korongot szaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásfehérjét a sóval konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a porcukrot, és sűrű, fényes, krémes állagú masszává verjük. Egy kiskanál segítségével a korongokra kanalazzuk (nem túl magasan) úgy, hogy körben, a korongok szélénél egy keskeny peremet üresen hagyunk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt korongok felének alját vékonyan megkenjük a sárgabaracklekvárral, és óvatosan összeragasztjuk az
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróformával páros számú korongot szaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásfehérjét a sóval konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a porcukrot, és sűrű, fényes, krémes állagú masszává verjük. Egy kiskanál segítségével a korongokra kanalazzuk (nem túl magasan) úgy, hogy körben, a korongok szélénél egy keskeny peremet üresen hagyunk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt korongok felének alját vékonyan megkenjük a sárgabaracklekvárral, és óvatosan összeragasztjuk az
Tipp:
Ribizli- vagy szilvalekvárt is választhatunk a non plus ultrához.
Kedvencnek jelölöm
Non plus ultra
Hozzávalók
kb. 30-32 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
kiszúróforma (kör alakú, kb. 4 cm Ø)
Tésztához:
200 g búzaliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
180 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só
Tetejére:
2 darab tojásfehérje (M-es)
200 g porcukor
1 csipet só
Ezenkívül:
kb. 150-180 g sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróformával páros számú korongot szaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásfehérjét a sóval konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a porcukrot, és sűrű, fényes, krémes állagú masszává verjük. Egy kiskanál segítségével a korongokra kanalazzuk (nem túl magasan) úgy, hogy körben, a korongok szélénél egy keskeny peremet üresen hagyunk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt korongok felének alját vékonyan megkenjük a sárgabaracklekvárral, és óvatosan összeragasztjuk az
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróformával páros számú korongot szaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásfehérjét a sóval konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a porcukrot, és sűrű, fényes, krémes állagú masszává verjük. Egy kiskanál segítségével a korongokra kanalazzuk (nem túl magasan) úgy, hogy körben, a korongok szélénél egy keskeny peremet üresen hagyunk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt korongok felének alját vékonyan megkenjük a sárgabaracklekvárral, és óvatosan összeragasztjuk az
Tipp:
Ribizli- vagy szilvalekvárt is választhatunk a non plus ultrához.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?