Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Non plus ultra

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30-32 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30-32 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúróforma (kör alakú, kb. 4 cm Ø)

Tésztához:

200 g búzaliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
180 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Tetejére:

2 darab tojásfehérje (M-es)
200 g porcukor
1 csipet só

Ezenkívül:

kb. 150-180 g sárgabaracklekvár 
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróformával páros számú korongot szaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásfehérjét a sóval konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a porcukrot, és sűrű, fényes, krémes állagú masszává verjük. Egy kiskanál segítségével a korongokra kanalazzuk (nem túl magasan) úgy, hogy körben, a korongok szélénél egy keskeny peremet üresen hagyunk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt korongok felének alját vékonyan megkenjük a sárgabaracklekvárral, és óvatosan összeragasztjuk az

Tipp:

Ribizli- vagy szilvalekvárt is választhatunk a non plus ultrához.
Non plus ultra

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!