
Mákvirág



Hozzávalók
Tésztához:
Mákos töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
A kelt tésztát kitekerjük és két egyenként 22 cm átmérőjű lapot szúrunk ki. Az egyik lapot kivajazott és enyhén lisztezett sütőtepsibe fektetjük. A töltelék 2/3-ad részét egyenletesen elsimítjuk rajta, majd ráfektetjük a második lapot. A lapot a középpont felé kb. 7 cm mélyen 16 egyenlő szeletre vágjuk. A szeleteket kifordítjuk.
A tojást a tejjel felverjük, és a lapot megkenjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:



Mákvirág
Hozzávalók
Tésztához:
Mákos töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
A kelt tésztát kitekerjük és két egyenként 22 cm átmérőjű lapot szúrunk ki. Az egyik lapot kivajazott és enyhén lisztezett sütőtepsibe fektetjük. A töltelék 2/3-ad részét egyenletesen elsimítjuk rajta, majd ráfektetjük a második lapot. A lapot a középpont felé kb. 7 cm mélyen 16 egyenlő szeletre vágjuk. A szeleteket kifordítjuk.
A tojást a tejjel felverjük, és a lapot megkenjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:


Legújabb cikkek

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!


Krémes, a hagyományos sütemények királynője
Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?