
Mákvirág



Hozzávalók
Tésztához:
Mákos töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
A kelt tésztát kitekerjük és két egyenként 22 cm átmérőjű lapot szúrunk ki. Az egyik lapot kivajazott és enyhén lisztezett sütőtepsibe fektetjük. A töltelék 2/3-ad részét egyenletesen elsimítjuk rajta, majd ráfektetjük a második lapot. A lapot a középpont felé kb. 7 cm mélyen 16 egyenlő szeletre vágjuk. A szeleteket kifordítjuk.
A tojást a tejjel felverjük, és a lapot megkenjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:



Mákvirág
Hozzávalók
Tésztához:
Mákos töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
A kelt tésztát kitekerjük és két egyenként 22 cm átmérőjű lapot szúrunk ki. Az egyik lapot kivajazott és enyhén lisztezett sütőtepsibe fektetjük. A töltelék 2/3-ad részét egyenletesen elsimítjuk rajta, majd ráfektetjük a második lapot. A lapot a középpont felé kb. 7 cm mélyen 16 egyenlő szeletre vágjuk. A szeleteket kifordítjuk.
A tojást a tejjel felverjük, és a lapot megkenjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:


Legújabb cikkek

Burgonyát a sütibe!
Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!


Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?