
Mákvirág



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Mákos töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Töltelék:
Egy főzőedényben a tejet, a sót, a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat összekeverjük, majd a masszát felfőzzük. A főzőlapról lehúzva hozzáadjuk a darált mákot, hűlni hagyjuk, majd a tojásfehérjét is a masszához keverjük.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citromhéjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kelt tésztát két részre osztjuk és lisztezett munkafelületen a tésztákból egyenként kb. 30-32 cm átmérőjű körlapot nyújtunk. Az egyik lapot az előkészített tepsibe fektetjük. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk a tésztán, majd ráfektetjük a második lapot. A lapot a középpont felé kb. 7 cm mélyen 16 egyenlő szeletre vágjuk. A szeleteket kifordítjuk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a kész tészta tetejét alaposan megkenjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Mákvirág süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:



Mákvirág
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Mákos töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Töltelék:
Egy főzőedényben a tejet, a sót, a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat összekeverjük, majd a masszát felfőzzük. A főzőlapról lehúzva hozzáadjuk a darált mákot, hűlni hagyjuk, majd a tojásfehérjét is a masszához keverjük.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citromhéjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kelt tésztát két részre osztjuk és lisztezett munkafelületen a tésztákból egyenként kb. 30-32 cm átmérőjű körlapot nyújtunk. Az egyik lapot az előkészített tepsibe fektetjük. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk a tésztán, majd ráfektetjük a második lapot. A lapot a középpont felé kb. 7 cm mélyen 16 egyenlő szeletre vágjuk. A szeleteket kifordítjuk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a kész tészta tetejét alaposan megkenjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Mákvirág süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?