Vörösboros kuglóf
Hozzávalók
Kuglóf formához (22 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A karácsonyi vörösboros kuglóf hozzávalóit pontosan mérjük ki.
Elkészítés:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a rumot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, majd a vörösborral felváltva 2 adagban közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül előbb a mandulát, majd a csokoládé cseppeket röviden, óvatosan belekeverjük. A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és legalább 30 percig hűlni hagyjuk.
Máz:
A porcukrot átszitáljuk és a vörösborral sűrű mázzá keverjük. A mázzal leöntjük a még meleg kuglófot, tetszőlegesen megszórjuk dekorcukorral, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A karácsonyi vörösboros kuglóf mazsolával is gazdagítható, ez esetben a mazsolát felhasználás előtt 20 perccel áztassuk be langyos tejbe.
Vörösboros kuglóf
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kuglóf formához (22 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A karácsonyi vörösboros kuglóf hozzávalóit pontosan mérjük ki.
Elkészítés:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a rumot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, majd a vörösborral felváltva 2 adagban közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül előbb a mandulát, majd a csokoládé cseppeket röviden, óvatosan belekeverjük. A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és legalább 30 percig hűlni hagyjuk.
Máz:
A porcukrot átszitáljuk és a vörösborral sűrű mázzá keverjük. A mázzal leöntjük a még meleg kuglófot, tetszőlegesen megszórjuk dekorcukorral, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A karácsonyi vörösboros kuglóf mazsolával is gazdagítható, ez esetben a mazsolát felhasználás előtt 20 perccel áztassuk be langyos tejbe.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?