Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vörösboros kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Kuglóf formához (22 cm Ø):

kevés zsiradék

Tésztához:

300 g lágy Rama margarin
150 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
5 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
125 ml vörösbor
100 g őrölt mandula vagy mogyoró

Mázhoz:

200 g porcukor
kb. 3-4 evőkanál vörösbor

Díszítéshez:

ízlés szerint Dr. Oetker Dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kuglófformát margarinnal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

A karácsonyi vörösboros kuglóf hozzávalóit pontosan mérjük ki.

Elkészítés:

Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a rumot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, majd a vörösborral felváltva 2 adagban közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül előbb a mandulát, majd a csokoládé cseppeket röviden, óvatosan belekeverjük. A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 65-70 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófot sütés után még 10 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és legalább 30 percig hűlni hagyjuk.

Máz:
A porcukrot átszitáljuk és a vörösborral sűrű mázzá keverjük. A mázzal leöntjük a még meleg kuglófot, tetszőlegesen megszórjuk dekorcukorral, majd hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

Vörösbor helyett elkészíthetjük a kuglófot tejjel vagy alkoholmentes punccsal is.
A karácsonyi vörösboros kuglóf mazsolával is gazdagítható, ez esetben a mazsolát felhasználás előtt 20 perccel áztassuk be langyos tejbe.
Vörösboros kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!