![Vörösboros kuglóf](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31534/vorosboros-kuglof-15214.jpg)
Vörösboros kuglóf
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kuglóf formához (22 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A karácsonyi vörösboros kuglóf hozzávalóit pontosan mérjük ki.
Elkészítés:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a rumot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, majd a vörösborral felváltva 2 adagban közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül előbb a mandulát, majd a csokoládé cseppeket röviden, óvatosan belekeverjük. A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és legalább 30 percig hűlni hagyjuk.
Máz:
A porcukrot átszitáljuk és a vörösborral sűrű mázzá keverjük. A mázzal leöntjük a még meleg kuglófot, tetszőlegesen megszórjuk dekorcukorral, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A karácsonyi vörösboros kuglóf mazsolával is gazdagítható, ez esetben a mazsolát felhasználás előtt 20 perccel áztassuk be langyos tejbe.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Vörösboros kuglóf
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kuglóf formához (22 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A karácsonyi vörösboros kuglóf hozzávalóit pontosan mérjük ki.
Elkészítés:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a rumot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, majd a vörösborral felváltva 2 adagban közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül előbb a mandulát, majd a csokoládé cseppeket röviden, óvatosan belekeverjük. A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és legalább 30 percig hűlni hagyjuk.
Máz:
A porcukrot átszitáljuk és a vörösborral sűrű mázzá keverjük. A mázzal leöntjük a még meleg kuglófot, tetszőlegesen megszórjuk dekorcukorral, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A karácsonyi vörösboros kuglóf mazsolával is gazdagítható, ez esetben a mazsolát felhasználás előtt 20 perccel áztassuk be langyos tejbe.
![Vörösboros kuglóf](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31534/vorosboros-kuglof-15214.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?