Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás puding csokoládéöntettel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

500 ml tej
50 g cukor
50 g aprított dió vagy mandula
2 evőkanál cukor

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot 4 pudingformába öntjük, majd miután szobahőmérsékleten kihűlt, legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. 2 evőkanál cukorral az apróra vágott diót vagy mandulát egy teflon serpenyőben közepes lángon karamellizálunk, majd egy tányéron hűlni hagyjuk.

Az desszertöntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük.
Tálalás előtt a pudingokat óvatosan a formákból kifordítjuk, a karamellizált dióval (vagy mandulával) meghintjük és ízlés szerint a desszertöntettel meglocsoljuk.
A csokoládé és a karamella klasszíkus ízkombinációjával kedveskedik vendégeinknek a Karamellás puding csokoládéöntettel pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!