Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás puding csokoládéöntettel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

500 ml tej
50 g cukor
50 g aprított dió vagy mandula
2 evőkanál cukor

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot 4 pudingformába öntjük, majd miután szobahőmérsékleten kihűlt, legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. 2 evőkanál cukorral az apróra vágott diót vagy mandulát egy teflon serpenyőben közepes lángon karamellizálunk, majd egy tányéron hűlni hagyjuk.

Az desszertöntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük.
Tálalás előtt a pudingokat óvatosan a formákból kifordítjuk, a karamellizált dióval (vagy mandulával) meghintjük és ízlés szerint a desszertöntettel meglocsoljuk.
A csokoládé és a karamella klasszíkus ízkombinációjával kedveskedik vendégeinknek a Karamellás puding csokoládéöntettel pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!