Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás puding csokoládéöntettel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

500 ml tej
50 g cukor
50 g aprított dió vagy mandula
2 evőkanál cukor

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot 4 pudingformába öntjük, majd miután szobahőmérsékleten kihűlt, legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. 2 evőkanál cukorral az apróra vágott diót vagy mandulát egy teflon serpenyőben közepes lángon karamellizálunk, majd egy tányéron hűlni hagyjuk.

Az desszertöntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük.
Tálalás előtt a pudingokat óvatosan a formákból kifordítjuk, a karamellizált dióval (vagy mandulával) meghintjük és ízlés szerint a desszertöntettel meglocsoljuk.
A csokoládé és a karamella klasszíkus ízkombinációjával kedveskedik vendégeinknek a Karamellás puding csokoládéöntettel pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!