
Puding arcocskák



Hozzávalók
Pudinghoz:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Készítsd elő és mérd ki valamennyi hozzávalót.
Egy tálkába öntsd bele a pudingport és keverd hozzá a cukrot.
Fokozatosan kanalazz hozzá 6 evőkanálnyi tejet, majd az egészet keverd össze, hogy a massza csomómentes legyen. A maradék tejet öntsd bele egy főzőedénybe és forrald fel. Ha felforrt, húzd félre a főzőlapról és keverd hozzá a pudingos masszát. Folyamatos kevergetés mellett legalább egy percig tedd vissza a főzőlapra.
Az elkészült pudingot öntsd a tálkákba és szobahőmérsékleten hagyd kihűlni, majd legalább 1 órára helyezd hűtőszerkénybe.
Fordítsd ki a tálkából a pudingot egy desszertes tányérra és tetszés szerint a dekor anyagok felhasználásával varázsolj a pudingra egy arcot. A dekorcukorral, pillecukorral, dekor konfettivel, csokoládé forgáccsal hajat, félbevágott kandírozott cseresznyével szemet, orrot, stb. formázhatsz a Puding arcocskák desszert tetejére.


Puding arcocskák
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
A díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Készítsd elő és mérd ki valamennyi hozzávalót.
Egy tálkába öntsd bele a pudingport és keverd hozzá a cukrot.
Fokozatosan kanalazz hozzá 6 evőkanálnyi tejet, majd az egészet keverd össze, hogy a massza csomómentes legyen. A maradék tejet öntsd bele egy főzőedénybe és forrald fel. Ha felforrt, húzd félre a főzőlapról és keverd hozzá a pudingos masszát. Folyamatos kevergetés mellett legalább egy percig tedd vissza a főzőlapra.
Az elkészült pudingot öntsd a tálkákba és szobahőmérsékleten hagyd kihűlni, majd legalább 1 órára helyezd hűtőszerkénybe.
Fordítsd ki a tálkából a pudingot egy desszertes tányérra és tetszés szerint a dekor anyagok felhasználásával varázsolj a pudingra egy arcot. A dekorcukorral, pillecukorral, dekor konfettivel, csokoládé forgáccsal hajat, félbevágott kandírozott cseresznyével szemet, orrot, stb. formázhatsz a Puding arcocskák desszert tetejére.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?