Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puding arcocskák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

35 g cukor
500 ml tej

A díszítéshez:

dekorcukor
pillecukor
kandírozott cseresznye
csokoládélapok

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Puding arcocskák desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Készítsd elő és mérd ki valamennyi hozzávalót.

Egy tálkába öntsd bele a pudingport és keverd hozzá a cukrot.

Fokozatosan kanalazz hozzá 6 evőkanálnyi tejet, majd az egészet keverd össze, hogy a massza csomómentes legyen. A maradék tejet öntsd bele egy főzőedénybe és forrald fel. Ha felforrt, húzd félre a főzőlapról és keverd hozzá a pudingos masszát. Folyamatos kevergetés mellett legalább egy percig tedd vissza a főzőlapra.
Az elkészült pudingot öntsd a tálkákba és szobahőmérsékleten hagyd kihűlni, majd legalább 1 órára helyezd hűtőszerkénybe.

Fordítsd ki a tálkából a pudingot egy desszertes tányérra és tetszés szerint a dekor anyagok felhasználásával varázsolj a pudingra egy arcot. A dekorcukorral, pillecukorral, dekor konfettivel, csokoládé forgáccsal hajat, félbevágott kandírozott cseresznyével szemet, orrot, stb. formázhatsz a Puding arcocskák desszert tetejére.
A Puding arcocskák gyereknapon, névnapon, szülinapon tálalható, kreatívan díszített desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!