Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellizált mogyoró

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Karamellizált mogyoróhoz:

200 g sótlan, hántolt, pörkölt földimogyoró
100 g kristálycukor
50 ml víz
1-2 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy közepes méretű tepsibe vagy vágódeszkára sütőpapírt helyezünk.

Elkészítés:

A kristálycukrot és a vizet egy serpenyőbe tesszük, elkeverjük, majd kevergetés mellett hagyjuk felforrni. Amikor már forr, hozzászórjuk a mogyorót, és kevergetve megvárjuk, amíg a víz elpárolog és a mogyorószemeket kezdi bevonni a fehér, morzsás állagú cukorréteg. Ekkor óvatosan erősebb lángra kapcsolunk, és folyamatos keverés mellett karamellizáljuk a cukrot (vigyázzunk, ne legyen túl sötét!), közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Amint barna réteg kezdi bevonni a mogyorót, lehúzzuk a tűzről, rászitáljuk a fahéjat, gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd egy rétegben kiterítjük a sütőpapíron. Hagyjuk kihűlni és megszilárdulni, majd tetszőleges méretű darabokra tördeljük a karamellizált mogyorót.

Tippek:

Akkora serpenyőt válasszunk, amelybe a mogyorók egy rétegben beleönthetők és keverni is kényelmesen tudjuk. Ezáltal egyszerre fog a felületükön karamellizálódni a cukor, azaz biztosan nem fog megégni a szemek egy része.
Izgalmas édes-sós ízvilágú lesz a végeredmény, ha sótlan helyett sós földimogyoróból készítjük.
Karamellizált mogyoró

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-01-31
0 Kedvelés

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!

A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-16
0 Kedvelés

Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek

A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-15
0 Kedvelés

Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!

Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!