Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellszósz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Karamellszósz

25 dkg kristálycukor
1,5 dl tejszín
5 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A karamellhez a cukrot 4 ek. vízzel karamellizáljuk: közepes lángon, kevergetés nélkül, néha megrázogatva a lábost. (ha nagyon gyorsan barnulna, vegyük lejjebb egy kicsit, hogy ne égjen oda.)
Majd a tűzről levéve hozzáöntjük a tejszínt, a vajat és egy csipet sót. Visszatesszük a tűzre, homogenizáljuk, és hagyjuk hűlni.
Melegen folyós, szobahőmérsékleten sűrű szósz állagú, hűtőben tartva kb. nugát állagú lesz.

Alternatív elkészítés

Ha hígabb öntetet szeretnénk, több tejszínt rakjunk hozzá.
Karamellszósz Karamellszósz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!