Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kardinális szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojásfehérje
20 dkg cukor
2 tojássárgája
3 dkg liszt

Krém:

2 dl tejszín
1 cs karamellás puding
5 ek cukor
fél liter tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A fehérjét nem túl kemény habbá verjük a cukorral és csipet sóval. Sütőpapírral, habzsák segítségével 2x3 db párhuzamos csíkot húzunk úgy, hogy a csíkok közt 1 csíknyi hely maradjon. A maradék fehérjéhez hozzákeverjük a tojássárgákat, és a lisztet, és ezt a masszát nyomjuk a fehérjecsíkok közé (2x2 csík). 160-170 fokon kb. 40 percig sütjük. Még melegen lehúzzuk a sütőpapírról. A krémhez a pudingot a szokott módon elkészítjük, és teljesen kihűtjük. A tejszínt felverjük, zselatint beáztatjuk annyi hideg vízbe, ami épp belepi, majd ha megduzzadt, felforrósítjuk. A habhoz keverjük a pudingot, végül a zselatint és az egyik tészta lapra kenjük úgy, hogy a sütőpapírral érintkező felületét kenjük be. Erre ráhelyezzük a másik lapot (szintén a sütőpapírral érintkező felülettel) és hideg helyen kb. 1 órát állni hagyjuk, utána szeleteljük. A tészta könnyen törik sajnos, de az íze feledtet mindent.

Alternatív elkészítés

Pudingot ízlés szerint variálhatjuk.
Kardinális szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!