Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kardinális szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojásfehérje
20 dkg cukor
2 tojássárgája
3 dkg liszt

Krém:

2 dl tejszín
1 cs karamellás puding
5 ek cukor
fél liter tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A fehérjét nem túl kemény habbá verjük a cukorral és csipet sóval. Sütőpapírral, habzsák segítségével 2x3 db párhuzamos csíkot húzunk úgy, hogy a csíkok közt 1 csíknyi hely maradjon. A maradék fehérjéhez hozzákeverjük a tojássárgákat, és a lisztet, és ezt a masszát nyomjuk a fehérjecsíkok közé (2x2 csík). 160-170 fokon kb. 40 percig sütjük. Még melegen lehúzzuk a sütőpapírról. A krémhez a pudingot a szokott módon elkészítjük, és teljesen kihűtjük. A tejszínt felverjük, zselatint beáztatjuk annyi hideg vízbe, ami épp belepi, majd ha megduzzadt, felforrósítjuk. A habhoz keverjük a pudingot, végül a zselatint és az egyik tészta lapra kenjük úgy, hogy a sütőpapírral érintkező felületét kenjük be. Erre ráhelyezzük a másik lapot (szintén a sütőpapírral érintkező felülettel) és hideg helyen kb. 1 órát állni hagyjuk, utána szeleteljük. A tészta könnyen törik sajnos, de az íze feledtet mindent.

Alternatív elkészítés

Pudingot ízlés szerint variálhatjuk.
Kardinális szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
57 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!