Sütőben sült túrógombóc
Hozzávalók
Sütőtálhoz (kb. 26-28 cm Ø):
némi zsiradék
némi zsemlemorzsa
Gombócokhoz:
500 g félzsíros túró
2 darab tojás (M-es)
100 g búzadara
80 g porcukor
Öntethez:
450 g tejföl (20%-os)
2 darab tojás (M-es)
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A túrót áttörjük. A sütőtál alját és oldalát kikenjük zsiradékkal és beszórjuk zsemlemorzsával.
Elkészítés:
Gombóc:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett masszából 12 darab egyforma méretű gombócot formázunk, és az előkészített sütőtálba sorakoztatjuk.
Öntet:
Az öntet hozzávalóit konyhai robotgéppel (habverő) röviden simára keverjük, majd a gombócokra öntjük. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrógombócokat addig sütjük, amíg az öntet megszilárdul.
Sütési idő: kb. 30-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült sült túrógombócokat sütőtállal együtt rácsra tesszük, és hagyjuk kicsit hűlni. Melegen vagy langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett masszából 12 darab egyforma méretű gombócot formázunk, és az előkészített sütőtálba sorakoztatjuk.
Öntet:
Az öntet hozzávalóit konyhai robotgéppel (habverő) röviden simára keverjük, majd a gombócokra öntjük. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrógombócokat addig sütjük, amíg az öntet megszilárdul.
Sütési idő: kb. 30-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült sült túrógombócokat sütőtállal együtt rácsra tesszük, és hagyjuk kicsit hűlni. Melegen vagy langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Lekvárral, gyümölcsöntettel vagy csokoládészósszal is tálalhatjuk a sült túrógombócokat.
Kedvencnek jelölöm
Sütőben sült túrógombóc
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Sütőtálhoz (kb. 26-28 cm Ø):
némi zsiradék
némi zsemlemorzsa
Gombócokhoz:
500 g félzsíros túró
2 darab tojás (M-es)
100 g búzadara
80 g porcukor
Öntethez:
450 g tejföl (20%-os)
2 darab tojás (M-es)
100 g porcukor
Díszítéshez:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A túrót áttörjük. A sütőtál alját és oldalát kikenjük zsiradékkal és beszórjuk zsemlemorzsával.
Elkészítés:
Gombóc:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett masszából 12 darab egyforma méretű gombócot formázunk, és az előkészített sütőtálba sorakoztatjuk.
Öntet:
Az öntet hozzávalóit konyhai robotgéppel (habverő) röviden simára keverjük, majd a gombócokra öntjük. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrógombócokat addig sütjük, amíg az öntet megszilárdul.
Sütési idő: kb. 30-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült sült túrógombócokat sütőtállal együtt rácsra tesszük, és hagyjuk kicsit hűlni. Melegen vagy langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett masszából 12 darab egyforma méretű gombócot formázunk, és az előkészített sütőtálba sorakoztatjuk.
Öntet:
Az öntet hozzávalóit konyhai robotgéppel (habverő) röviden simára keverjük, majd a gombócokra öntjük. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrógombócokat addig sütjük, amíg az öntet megszilárdul.
Sütési idő: kb. 30-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült sült túrógombócokat sütőtállal együtt rácsra tesszük, és hagyjuk kicsit hűlni. Melegen vagy langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Lekvárral, gyümölcsöntettel vagy csokoládészósszal is tálalhatjuk a sült túrógombócokat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?