Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőben sült túrógombóc

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Sütőtálhoz (kb. 26-28 cm Ø):

némi zsiradék
némi zsemlemorzsa

Gombócokhoz:

500 g félzsíros túró
2 darab tojás (M-es)
100 g búzadara
80 g porcukor

Öntethez:

450 g tejföl (20%-os)
2 darab tojás (M-es)
100 g porcukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót áttörjük. A sütőtál alját és oldalát kikenjük zsiradékkal és beszórjuk zsemlemorzsával.

Elkészítés:

Gombóc:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett masszából 12 darab egyforma méretű gombócot formázunk, és az előkészített sütőtálba sorakoztatjuk.

Öntet:
Az öntet hozzávalóit konyhai robotgéppel (habverő) röviden simára keverjük, majd a gombócokra öntjük. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrógombócokat addig sütjük, amíg az öntet megszilárdul.

Sütési idő: kb. 30-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült sült túrógombócokat sütőtállal együtt rácsra tesszük, és hagyjuk kicsit hűlni. Melegen vagy langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Lekvárral, gyümölcsöntettel vagy csokoládészósszal is tálalhatjuk a sült túrógombócokat.
Sütőben sült túrógombóc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!