Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőben sült túrógombóc

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Sütőtálhoz (kb. 26-28 cm Ø):

némi zsiradék
némi zsemlemorzsa

Gombócokhoz:

500 g félzsíros túró
2 darab tojás (M-es)
100 g búzadara
80 g porcukor

Öntethez:

450 g tejföl (20%-os)
2 darab tojás (M-es)
100 g porcukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót áttörjük. A sütőtál alját és oldalát kikenjük zsiradékkal és beszórjuk zsemlemorzsával.

Elkészítés:

Gombóc:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett masszából 12 darab egyforma méretű gombócot formázunk, és az előkészített sütőtálba sorakoztatjuk.

Öntet:
Az öntet hozzávalóit konyhai robotgéppel (habverő) röviden simára keverjük, majd a gombócokra öntjük. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrógombócokat addig sütjük, amíg az öntet megszilárdul.

Sütési idő: kb. 30-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült sült túrógombócokat sütőtállal együtt rácsra tesszük, és hagyjuk kicsit hűlni. Melegen vagy langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Lekvárral, gyümölcsöntettel vagy csokoládészósszal is tálalhatjuk a sült túrógombócokat.
Sütőben sült túrógombóc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!