Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kávés, diókrémes süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós piskóta:

6 tojás
14 dkg darált dió
14 dkg cukor
másfél evőkanál liszt
3 evőkanál rum

Krém:

25 dkg vaj
2 tojássárgája
20 dkg porcukor
6 teáskanál instant kávépor
3 evőkanál tej
15 dkg darabokra vágott dió, kicsit megpíritva

Teteje:

20 dkg étcsokoládé
75 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Diós piskóta:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. kb. 25 -30 perc.

Krém:

A diót feldaraboljuk és megpirítjuk. A vajat kikavarjuk. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott pirított diót is belekeverjük. A tészta tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük.

Csokoládé máz:

A csokoládét felolvasztjuk, a tejszínt is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük. Én mindig mielőtt megszilárdul teljesen a csokoládé, bejelölöm a szeletek helyét.

Személyes megjegyzés

Nagyon finom hamar elkészíthető, igazán diós finomság!
Kávés, diókrémes süti Kávés, diókrémes süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!