Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kecskesajtos pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Pite formához (Ø 28-30 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 db tojás (M-es)
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

60 g kimagozott fekete olajbogyó
3 szál rozmaring
300 g friss kecskesajt
2 darab tojás (M-es)
100 g reszelt sajt, pl. Gouda vagy Emmentáli sajt
frissen őrölt fehér bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a pite formát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk, majd formázzuk golyóvá. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek lappá (Ø 30-32 cm), és béleljük ki vele a pite formát. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük elő a tésztát.

Sütési idő: kb. 20 perc

Töltelék:
Vágjuk félbe a 6 olajbogyót, és tegyük félre. A maradék olajbogyót vágjuk vékony karikákra. Öblítsük le a rozmaringot, és tegyünk félre egy nagy ágat. Tépkedjük le a maradék leveleket a szárakról, és vágjuk nagyon apróra. A kecskesajtot, a crème vega-t és a tojásokat keverjük össze, lehetőleg konyhai robotgéppel (habverő), és ízesítsük sóval és borssal. Keverjük bele a rozmaringot, az olajbogyót és a sajtot. Öntsük a feltétet az elősütött alapra. Díszítsük a pitét a félbevágott olajbogyókkal és rozmaringágakkal, majd folytassuk a sütést.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pitét tálaljuk melegen.

Tippek:

A kecskesajt helyett használhatunk ugyanannyi mennyiségű krémsajtot.
A pitét kapcsos formában (Ø 26 cm) is megsüthetjük. Ekkor a tészta kb. 1/3-ból formázzunk kb. 3 cm-es peremet.
Kecskesajtos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!