Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kecskesajtos pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Pite formához (Ø 28-30 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 db tojás (M-es)
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

60 g kimagozott fekete olajbogyó
3 szál rozmaring
300 g friss kecskesajt
2 darab tojás (M-es)
100 g reszelt sajt, pl. Gouda vagy Emmentáli sajt
frissen őrölt fehér bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a pite formát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk, majd formázzuk golyóvá. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek lappá (Ø 30-32 cm), és béleljük ki vele a pite formát. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük elő a tésztát.

Sütési idő: kb. 20 perc

Töltelék:
Vágjuk félbe a 6 olajbogyót, és tegyük félre. A maradék olajbogyót vágjuk vékony karikákra. Öblítsük le a rozmaringot, és tegyünk félre egy nagy ágat. Tépkedjük le a maradék leveleket a szárakról, és vágjuk nagyon apróra. A kecskesajtot, a crème vega-t és a tojásokat keverjük össze, lehetőleg konyhai robotgéppel (habverő), és ízesítsük sóval és borssal. Keverjük bele a rozmaringot, az olajbogyót és a sajtot. Öntsük a feltétet az elősütött alapra. Díszítsük a pitét a félbevágott olajbogyókkal és rozmaringágakkal, majd folytassuk a sütést.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pitét tálaljuk melegen.

Tippek:

A kecskesajt helyett használhatunk ugyanannyi mennyiségű krémsajtot.
A pitét kapcsos formában (Ø 26 cm) is megsüthetjük. Ekkor a tészta kb. 1/3-ból formázzunk kb. 3 cm-es peremet.
Kecskesajtos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!