Kecskesajtos pite
Hozzávalók
Pite formához (Ø 28-30 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 db tojás (M-es)
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
60 g kimagozott fekete olajbogyó
3 szál rozmaring
300 g friss kecskesajt
2 pohár Dr. Oetker Creme Vega
2 darab tojás (M-es)
100 g reszelt sajt, pl. Gouda vagy Emmentáli sajt
só
frissen őrölt fehér bors
Elkészítés
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a pite formát és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk, majd formázzuk golyóvá. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek lappá (Ø 30-32 cm), és béleljük ki vele a pite formát. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 20 perc
Töltelék:
Vágjuk félbe a 6 olajbogyót, és tegyük félre. A maradék olajbogyót vágjuk vékony karikákra. Öblítsük le a rozmaringot, és tegyünk félre egy nagy ágat. Tépkedjük le a maradék leveleket a szárakról, és vágjuk nagyon apróra. A kecskesajtot, a crème vega-t és a tojásokat keverjük össze, lehetőleg konyhai robotgéppel (habverő), és ízesítsük sóval és borssal. Keverjük bele a rozmaringot, az olajbogyót és a sajtot. Öntsük a feltétet az elősütött alapra. Díszítsük a pitét a félbevágott olajbogyókkal és rozmaringágakkal, majd folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét tálaljuk melegen.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk, majd formázzuk golyóvá. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek lappá (Ø 30-32 cm), és béleljük ki vele a pite formát. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 20 perc
Töltelék:
Vágjuk félbe a 6 olajbogyót, és tegyük félre. A maradék olajbogyót vágjuk vékony karikákra. Öblítsük le a rozmaringot, és tegyünk félre egy nagy ágat. Tépkedjük le a maradék leveleket a szárakról, és vágjuk nagyon apróra. A kecskesajtot, a crème vega-t és a tojásokat keverjük össze, lehetőleg konyhai robotgéppel (habverő), és ízesítsük sóval és borssal. Keverjük bele a rozmaringot, az olajbogyót és a sajtot. Öntsük a feltétet az elősütött alapra. Díszítsük a pitét a félbevágott olajbogyókkal és rozmaringágakkal, majd folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét tálaljuk melegen.
Tippek:
A kecskesajt helyett használhatunk ugyanannyi mennyiségű krémsajtot.
A pitét kapcsos formában (Ø 26 cm) is megsüthetjük. Ekkor a tészta kb. 1/3-ból formázzunk kb. 3 cm-es peremet.
A pitét kapcsos formában (Ø 26 cm) is megsüthetjük. Ekkor a tészta kb. 1/3-ból formázzunk kb. 3 cm-es peremet.
Kedvencnek jelölöm
Kecskesajtos pite
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Pite formához (Ø 28-30 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 db tojás (M-es)
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
60 g kimagozott fekete olajbogyó
3 szál rozmaring
300 g friss kecskesajt
2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
2 darab tojás (M-es)
100 g reszelt sajt, pl. Gouda vagy Emmentáli sajt
só
frissen őrölt fehér bors
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a pite formát és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk, majd formázzuk golyóvá. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek lappá (Ø 30-32 cm), és béleljük ki vele a pite formát. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 20 perc
Töltelék:
Vágjuk félbe a 6 olajbogyót, és tegyük félre. A maradék olajbogyót vágjuk vékony karikákra. Öblítsük le a rozmaringot, és tegyünk félre egy nagy ágat. Tépkedjük le a maradék leveleket a szárakról, és vágjuk nagyon apróra. A kecskesajtot, a crème vega-t és a tojásokat keverjük össze, lehetőleg konyhai robotgéppel (habverő), és ízesítsük sóval és borssal. Keverjük bele a rozmaringot, az olajbogyót és a sajtot. Öntsük a feltétet az elősütött alapra. Díszítsük a pitét a félbevágott olajbogyókkal és rozmaringágakkal, majd folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét tálaljuk melegen.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk, majd formázzuk golyóvá. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek lappá (Ø 30-32 cm), és béleljük ki vele a pite formát. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 20 perc
Töltelék:
Vágjuk félbe a 6 olajbogyót, és tegyük félre. A maradék olajbogyót vágjuk vékony karikákra. Öblítsük le a rozmaringot, és tegyünk félre egy nagy ágat. Tépkedjük le a maradék leveleket a szárakról, és vágjuk nagyon apróra. A kecskesajtot, a crème vega-t és a tojásokat keverjük össze, lehetőleg konyhai robotgéppel (habverő), és ízesítsük sóval és borssal. Keverjük bele a rozmaringot, az olajbogyót és a sajtot. Öntsük a feltétet az elősütött alapra. Díszítsük a pitét a félbevágott olajbogyókkal és rozmaringágakkal, majd folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét tálaljuk melegen.
Tippek:
A kecskesajt helyett használhatunk ugyanannyi mennyiségű krémsajtot.
A pitét kapcsos formában (Ø 26 cm) is megsüthetjük. Ekkor a tészta kb. 1/3-ból formázzunk kb. 3 cm-es peremet.
A pitét kapcsos formában (Ø 26 cm) is megsüthetjük. Ekkor a tészta kb. 1/3-ból formázzunk kb. 3 cm-es peremet.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?