Kecskesajtos pite
Hozzávalók
Pite formához (Ø 28-30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk, majd formázzuk golyóvá. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek lappá (Ø 30-32 cm), és béleljük ki vele a pite formát. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 20 perc
Töltelék:
Vágjuk félbe a 6 olajbogyót, és tegyük félre. A maradék olajbogyót vágjuk vékony karikákra. Öblítsük le a rozmaringot, és tegyünk félre egy nagy ágat. Tépkedjük le a maradék leveleket a szárakról, és vágjuk nagyon apróra. A kecskesajtot, a crème vega-t és a tojásokat keverjük össze, lehetőleg konyhai robotgéppel (habverő), és ízesítsük sóval és borssal. Keverjük bele a rozmaringot, az olajbogyót és a sajtot. Öntsük a feltétet az elősütött alapra. Díszítsük a pitét a félbevágott olajbogyókkal és rozmaringágakkal, majd folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét tálaljuk melegen.
Tippek:
A pitét kapcsos formában (Ø 26 cm) is megsüthetjük. Ekkor a tészta kb. 1/3-ból formázzunk kb. 3 cm-es peremet.
Kecskesajtos pite
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Pite formához (Ø 28-30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk, majd formázzuk golyóvá. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek lappá (Ø 30-32 cm), és béleljük ki vele a pite formát. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 20 perc
Töltelék:
Vágjuk félbe a 6 olajbogyót, és tegyük félre. A maradék olajbogyót vágjuk vékony karikákra. Öblítsük le a rozmaringot, és tegyünk félre egy nagy ágat. Tépkedjük le a maradék leveleket a szárakról, és vágjuk nagyon apróra. A kecskesajtot, a crème vega-t és a tojásokat keverjük össze, lehetőleg konyhai robotgéppel (habverő), és ízesítsük sóval és borssal. Keverjük bele a rozmaringot, az olajbogyót és a sajtot. Öntsük a feltétet az elősütött alapra. Díszítsük a pitét a félbevágott olajbogyókkal és rozmaringágakkal, majd folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét tálaljuk melegen.
Tippek:
A pitét kapcsos formában (Ø 26 cm) is megsüthetjük. Ekkor a tészta kb. 1/3-ból formázzunk kb. 3 cm-es peremet.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?