Leveles tészta szalonnával
Hozzávalók
Tepsi (kb. 35 x 40 cm)
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
150 g tejföl
frissen őrölt bors
némi só
kb. 75 g kockára vágott szalonna
1 – 2 közepes fej lilahagyma (kb. 100 g)
némi metélőhagyma
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk vékony karikákra.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tekerjük ki a leveles tésztát, és helyezzük a sütőpapírral együtt az előkészített tepsire. Egy éles késsel vágjunk kb. 1 cm széles peremet a leveles tészta körül, de ne vágjuk át teljesen.
A tejfölt fűszerezzük borssal és tetszés szerinti sóval, majd alaposan keverjük össze. Kenjük meg a leveles tésztát a tejföllel, a széleket hagyjuk szabadon. A hagymát és a kockára vágott sonkát egyenletesen terítsük el rajta. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára a tésztát.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Szórjuk meg a kész tésztát metélőhagymával, és még melegen tálaljuk.
A tejfölt fűszerezzük borssal és tetszés szerinti sóval, majd alaposan keverjük össze. Kenjük meg a leveles tésztát a tejföllel, a széleket hagyjuk szabadon. A hagymát és a kockára vágott sonkát egyenletesen terítsük el rajta. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára a tésztát.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Szórjuk meg a kész tésztát metélőhagymával, és még melegen tálaljuk.
Tipp:
Ha különösen ropogósra szeretnénk sütni, akkor süssük elő a leveles tésztát kb.10 percig, majd kenjük rá a feltétet, és további 12 percig süssük.
Kedvencnek jelölöm
Leveles tészta szalonnával
Hozzávalók
2 adag elkészítéséhez
Tepsi (kb. 35 x 40 cm)
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
150 g tejföl
frissen őrölt bors
némi só
kb. 75 g kockára vágott szalonna
1 – 2 közepes fej lilahagyma (kb. 100 g)
némi metélőhagyma
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk vékony karikákra.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tekerjük ki a leveles tésztát, és helyezzük a sütőpapírral együtt az előkészített tepsire. Egy éles késsel vágjunk kb. 1 cm széles peremet a leveles tészta körül, de ne vágjuk át teljesen.
A tejfölt fűszerezzük borssal és tetszés szerinti sóval, majd alaposan keverjük össze. Kenjük meg a leveles tésztát a tejföllel, a széleket hagyjuk szabadon. A hagymát és a kockára vágott sonkát egyenletesen terítsük el rajta. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára a tésztát.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Szórjuk meg a kész tésztát metélőhagymával, és még melegen tálaljuk.
A tejfölt fűszerezzük borssal és tetszés szerinti sóval, majd alaposan keverjük össze. Kenjük meg a leveles tésztát a tejföllel, a széleket hagyjuk szabadon. A hagymát és a kockára vágott sonkát egyenletesen terítsük el rajta. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára a tésztát.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Szórjuk meg a kész tésztát metélőhagymával, és még melegen tálaljuk.
Tipp:
Ha különösen ropogósra szeretnénk sütni, akkor süssük elő a leveles tésztát kb.10 percig, majd kenjük rá a feltétet, és további 12 percig süssük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?