Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles tészta szalonnával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

2 adag elkészítéséhez

Tepsi (kb. 35 x 40 cm)

Tésztához:

150 g tejföl
frissen őrölt bors
némi só
kb. 75 g kockára vágott szalonna
1 – 2 közepes fej lilahagyma (kb. 100 g)
némi metélőhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk vékony karikákra.
Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tekerjük ki a leveles tésztát, és helyezzük a sütőpapírral együtt az előkészített tepsire. Egy éles késsel vágjunk kb. 1 cm széles peremet a leveles tészta körül, de ne vágjuk át teljesen.

A tejfölt fűszerezzük borssal és tetszés szerinti sóval, majd alaposan keverjük össze. Kenjük meg a leveles tésztát a tejföllel, a széleket hagyjuk szabadon. A hagymát és a kockára vágott sonkát egyenletesen terítsük el rajta. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára a tésztát.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

Szórjuk meg a kész tésztát metélőhagymával, és még melegen tálaljuk.

Tipp:

Ha különösen ropogósra szeretnénk sütni, akkor süssük elő a leveles tésztát kb.10 percig, majd kenjük rá a feltétet, és további 12 percig süssük.
Leveles tészta szalonnával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!