Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kekszes-almás sütés nélkül

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kekszes-almás sütés nélkül

50 dkg szögletes formájú háztartási keksz
20 dkg kristálycukor, vagy méz
8 dl víz
1,25 dkg alma

Tetejére:

5 dkg margarin
4 ek. porcukor
8-10 ek. víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, lereszeljük (nagy lyukon).
Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt már a puha almához keverjük.
Közben a pudingokat 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és keverve 2 percig főzzük, amíg besűrűsödik.
Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk.
A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük.
A tetejére szép sorban keksz kerül.
A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel keverve felforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a süti tetejére kenjük.
Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik, hanem össze is áll, így könnyen lehet majd szeletelni.
Kekszes-almás sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!