Kekszes-almás sütés nélkül
Hozzávalók
Kekszes-almás sütés nélkül
50 dkg szögletes formájú háztartási keksz
3 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
20 dkg kristálycukor, vagy méz
8 dl víz
1,25 dkg alma
Tetejére:
5 dkg margarin
4 ek. porcukor
4 ek.Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
8-10 ek. víz
Elkészítés
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, lereszeljük (nagy lyukon).
Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt már a puha almához keverjük.
Közben a pudingokat 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és keverve 2 percig főzzük, amíg besűrűsödik.
Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk.
A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük.
A tetejére szép sorban keksz kerül.
A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel keverve felforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a süti tetejére kenjük.
Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik, hanem össze is áll, így könnyen lehet majd szeletelni.
Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt már a puha almához keverjük.
Közben a pudingokat 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és keverve 2 percig főzzük, amíg besűrűsödik.
Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk.
A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük.
A tetejére szép sorban keksz kerül.
A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel keverve felforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a süti tetejére kenjük.
Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik, hanem össze is áll, így könnyen lehet majd szeletelni.
Kedvencnek jelölöm
Kekszes-almás sütés nélkül
Hozzávalók
Kekszes-almás sütés nélkül
50 dkg szögletes formájú háztartási keksz
3 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
20 dkg kristálycukor, vagy méz
8 dl víz
1,25 dkg alma
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, lereszeljük (nagy lyukon).
Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt már a puha almához keverjük.
Közben a pudingokat 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és keverve 2 percig főzzük, amíg besűrűsödik.
Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk.
A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük.
A tetejére szép sorban keksz kerül.
A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel keverve felforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a süti tetejére kenjük.
Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik, hanem össze is áll, így könnyen lehet majd szeletelni.
Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt már a puha almához keverjük.
Közben a pudingokat 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és keverve 2 percig főzzük, amíg besűrűsödik.
Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk.
A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük.
A tetejére szép sorban keksz kerül.
A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel keverve felforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a süti tetejére kenjük.
Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik, hanem össze is áll, így könnyen lehet majd szeletelni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?