Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kekszes-almás sütés nélkül

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1,25 kg alma
8 dl víz
20 dkg cukor
50 dkg szögletes háztartási keksz

Tetejére:

4 ek porcukor
5 dkg margarin
8-10 ek víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Elkészítés

Az almát 5 dl vízzel és a cukorral puhára főzzük kb 10 perc alatt.
Közben a pudingporokat 3 dl vízzel kikeverjük, és az almához öntjük, kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
Egy kb. 28*23-as tepsi alját keksszel kirakunk. A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük.
A tetejére szép sorban keksz kerül.
A kakaóport a porcukorral és a 8-10 ek vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Jól behűtjük, ezalatt nem csak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.

Alternatív elkészítés

Érdemes fogyasztás előtti napon elkészíteni és tényleg sokkal könnyebb szeletelni.
A tetején a kakaós massza eléggé kesernyés, étcsoki rajongók figyelmébe ajánlom!
A receptet a Rama 35 Év Legjobb Receptjei kiadásban találtam.
Kekszes-almás sütés nélkül Kekszes-almás sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
87 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!