
Kekszes-almás sütés nélkül


Hozzávalók
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Közben a pudingporokat 3 dl vízzel kikeverjük, és az almához öntjük, kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
Egy kb. 28*23-as tepsi alját keksszel kirakunk. A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük.
A tetejére szép sorban keksz kerül.
A kakaóport a porcukorral és a 8-10 ek vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Jól behűtjük, ezalatt nem csak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
Alternatív elkészítés
A tetején a kakaós massza eléggé kesernyés, étcsoki rajongók figyelmébe ajánlom!
A receptet a Rama 35 Év Legjobb Receptjei kiadásban találtam.



Kekszes-almás sütés nélkül
Hozzávalók
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Közben a pudingporokat 3 dl vízzel kikeverjük, és az almához öntjük, kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
Egy kb. 28*23-as tepsi alját keksszel kirakunk. A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük.
A tetejére szép sorban keksz kerül.
A kakaóport a porcukorral és a 8-10 ek vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Jól behűtjük, ezalatt nem csak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
Alternatív elkészítés
A tetején a kakaós massza eléggé kesernyés, étcsoki rajongók figyelmébe ajánlom!
A receptet a Rama 35 Év Legjobb Receptjei kiadásban találtam.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?