Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mályvacukor bárányok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

6 muffin papír (5 cm Ø)
6 muffin papír (3 cm Ø)

Tésztához:

60 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
30 g cukor
50 g lágy vaj vagy margarin
1 evőkanál tej
1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

kb. 2 evőkanál porcukor
Mini mályvacukor

Krémhez:

90 g lágy vaj vagy margarin
30 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mályvacukor bárányok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
2-2 egyforma méretű muffin papírt egymásba teszünk, majd belerakjuk a tepsibe. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. 1-1 púpos evőkanál tésztát a nagy és 1-1 púpos teáskanál tésztát a kicsi muffin papírba teszünk. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A muffinokat kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Marcipánfejecske formázása:
A marcipánmasszát porcukorral összegyúrjuk, és hengerré formázzuk, a felét elharmadoljuk, a másik felét pedig negyedeljük. Ebből ¼ részt félreteszünk a hajnak. A maradék 6 darabból egyenként 3-3 borsószem nagyságú golyót leveszünk, és 3 hosszúkás cseppet (2 fül és 1 farkinca) formázunk belőle. A nagy marcipándarabokat fejekké formázzuk, és egy kicsit ellapítjuk. A füleket világos dekor tollal a fejekhez rögzítjük. A szemeknek és orrlyukaknak hurkapálcikával kis mélyedéseket szúrunk a marcipánba. A szájakat óvatosan teáskanállal alakítjuk ki. Világos és sötét dekor tollal megrajzoljuk a szemeket.
A maradék marcipánból kisebb darabokat leveszünk, majd vékony rudakká sodorjuk, és óvatosan kis csigákká feltekerjük, majd dekor tollal a fejekhez rögzítjük. Formázhatunk kis hengereket is, amiket a Mályvacukor bárányok nyakaként a fejekhez rögzítünk.

Krém:
A krémhez a vajat vagy margarint a porcukorral (habverő) összekeverjük. A krémet gömb alakban a muffinokon elkenjük.

Díszítés:
Röviddel tálalás előtt mini pillecukorral, a marcipánfejekkel és a farkincákkal díszítjük a muffin süteményt, a fotón látható módon.

Tipp:

A Mályvacukor bárányok haját elkészíthetjük úgy is, hogy a marcipánt fokhagymanyomón keresztül átnyomjuk.
A sütemény nemcsak ünnepekkor, de uzsonnára is kínálható.
A Mályvacukor bárányok kifejezetten húsvéti, gyerekek számár akészíthető sütemény különlegesség.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!