
Kevert linzi lap


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Bevonat:
Elkészítés
Tészta készitése
Hozzáadjuk a vaníliás cukroz.
Fakanállal belekeverjük a lisztet és 1ként a tojásokat.
8-10 mm vastagra elkenjük egyenletesen.
Sütjük 200-220 fokon.
Sütés után lisztezzük, papírra fordítjuk.
Töltés
Megkenjük levárral rárakjuk a lapot, megint megkenjük lekvárral és rárakjuk az utolsó lapot.
Bevonás
Ha szükséges olajjal hígíthatjuk.
És a süteményt egy rácsra rátéve bevonjuk a terméket. Úgy, hogy mindenhol érje a csokoládé.
Ha megszáradt szeletelhetjük.
Alternatív elkészítés
A bevonáskor pedig gitterrácsra tesszük és alája pedig tálcát rakunk, hogy a csokoládé ne vesszen kárba.
Ha felvágjuk a terméket, akkor előtte forraljunk, fel egy lábasba vizet mártsuk bele a kést és csöpögtessük le egy papír törlőre.
Így mikor vágjuk a csokoládé nem fog megtörni.


Kevert linzi lap
Hozzávalók
Töltelék:
Bevonat:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta készitése
Hozzáadjuk a vaníliás cukroz.
Fakanállal belekeverjük a lisztet és 1ként a tojásokat.
8-10 mm vastagra elkenjük egyenletesen.
Sütjük 200-220 fokon.
Sütés után lisztezzük, papírra fordítjuk.
Töltés
Megkenjük levárral rárakjuk a lapot, megint megkenjük lekvárral és rárakjuk az utolsó lapot.
Bevonás
Ha szükséges olajjal hígíthatjuk.
És a süteményt egy rácsra rátéve bevonjuk a terméket. Úgy, hogy mindenhol érje a csokoládé.
Ha megszáradt szeletelhetjük.
Alternatív elkészítés
A bevonáskor pedig gitterrácsra tesszük és alája pedig tálcát rakunk, hogy a csokoládé ne vesszen kárba.
Ha felvágjuk a terméket, akkor előtte forraljunk, fel egy lábasba vizet mártsuk bele a kést és csöpögtessük le egy papír törlőre.
Így mikor vágjuk a csokoládé nem fog megtörni.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?