Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kevert linzi lap

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
30 dkg porcukor
30 dkg Rama
30 dkg tojás (6db)

Töltelék:

35 dkg barackíz

Bevonat:

30 dkg csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta készitése

A Ramát a porcukorral felhabosítjuk.
Hozzáadjuk a vaníliás cukroz.
Fakanállal belekeverjük a lisztet és 1ként a tojásokat.
8-10 mm vastagra elkenjük egyenletesen.
Sütjük 200-220 fokon.
Sütés után lisztezzük, papírra fordítjuk.

Töltés

A lapot 3 egyenlő téglalapra vágjuk.
Megkenjük levárral rárakjuk a lapot, megint megkenjük lekvárral és rárakjuk az utolsó lapot.

Bevonás

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
Ha szükséges olajjal hígíthatjuk.
És a süteményt egy rácsra rátéve bevonjuk a terméket. Úgy, hogy mindenhol érje a csokoládé.
Ha megszáradt szeletelhetjük.

Alternatív elkészítés

Ha felvágjuk, nem kell olyan vastagra vágni, nyugodtan ebből a tésztából kijöhet akár 2 hosszú rúd is.
A bevonáskor pedig gitterrácsra tesszük és alája pedig tálcát rakunk, hogy a csokoládé ne vesszen kárba.
Ha felvágjuk a terméket, akkor előtte forraljunk, fel egy lábasba vizet mártsuk bele a kést és csöpögtessük le egy papír törlőre.
Így mikor vágjuk a csokoládé nem fog megtörni.
Kevert linzi lap

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!